Smart Szeged

Forgalomba állnak az év végén Szegedre érkezett, vadonatúj, 100%-ban CNG üzemű MAN autóbuszok

Megérkeztek a Volánbusz vadonatúj, 100%-ban CNG üzemű MAN autóbuszai Szegedre – írtuk meg karácsony előtt két nappal, miután több, a vállalatnál dolgozó Szeged365 olvasó is közölte velünk az örömhírt. A 10 db gázüzemű MAN Lion’s City 12 G – ről az év végén már olyan fotókat is kaptunk, amelyeken az látszik, hogy a Volánbusz szegedi telephelyén parkolnak, ma reggel pedig újabb jó hírt futott be: csütörtökön nagy bejelentésre készülnek az illetékesek.

Mint decemberben elsőként megírtuk, a Volánbusz és az MAN Truck & Bus hazai képviselete, az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. még február végén kötött megállapodást összesen 164 darab CNG-hajtású, kéttengelyes szóló autóbusz vásárlásáról. A környezetbarát-flotta a MagyarBusz nevű lap áprilisi cikke szerint már tavaly forgalomba állt volna, a járművek közül

  • 75 példány Budapest agglomerációjába,
  • 40  Szolnokra,
  • 39 Zalaegerszegre,
  • és 10 pedig Szegedre került.

A cégnél dolgozó forrásaink szerint az eredeti terv az volt, hogy Szegeden már a nyár végén elindultak volna az új buszok.

Mindez végül másképp alakult, a Volánbusz a tender lezárása óta bekövetkezett energiaválság és a sűrített földgáz árának időközbeni irreális megemelkedése miatt nem siette el a buszok átvételét. A Lion’s City-k mindettől függetlenül a szerződésben vállalt szállítási ütemterv szerint érkeztek meg az országba.

A cikkünk megjelenését követően rengetegen kérdeztétek, hogy van-e már fix dátum az oroszlánok forgalomba állítását illetően, az örömhír február első reggelén érkezett meg. Mint levelükben írták, a Volánbusz Zrt. és Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata 2023. február 2-án 11 órakor ünnepélyes keretek között jelenti be, hogy forgalomba áll Szeged helyi közlekedésében a fent említett 10 darab MAN LION’S CITY 12 típusú, CNG-üzemű autóbusz, ezáltal zöldebb, csendesebb, korszerűbb utazási körülményeket biztosítva a város lakói számára.

A részletekkel csütörtökön jövünk, a legutóbbi, részletes összefoglalónkat addig is ITT találod a témában.  

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb