Közélet

Tíz új, környezetbarát autóbuszt helyezett forgalomba a Volánbusz Zrt. Szegeden

Tíz új, Euro 6-os környezetvédelmi besorolású, CNG-üzemű (gázüzemű) autóbuszt helyezett forgalomba a Volánbusz Zrt. Szegeden – jelentette be Nagy Sándor, a város alpolgármestere és Németh Tamás, a Volánbusz Zrt. általános vezérigazgató-helyettese a csütörtöki sajtótájékoztatón Szegeden.

A csaknem egymilliárd forintos beruházás keretében alacsonypadlós, kerekesszék és babakocsi rögzítésre alkalmas járművek érkeztek a megyeszékhelyre, amelyeknek vizuális és hangbemondásos utastájékoztató rendszere van. Az autóbuszok felszállást segítő rámpával, wifivel és USB-csatlakozókkal is el vannak látva.

KEVÉSBÉ TERHELIK A KÖRNYEZETET

Nagy Sándor (Momentum) alpolgármester ismertette: a gázbuszok kibocsátási értékei bizonyos káros anyagokból alacsonyabbak, mint a dízelbuszoké, így kevésbé terhelik a környezetet. Kiemelte: Szeged “zöld városnak definiálja magát”, így a város célja, hogy Szeged a közlekedésben is “minél zöldebb legyen”. Ezért fontos, hogy olyan korszerű buszok fussanak a városban, amelyek kevésbé környezetszennyezőek – tette hozzá. Az alpolgármester elmondta, a Volánbusz Zrt. “jó szerződéses partnere a városnak”, és megfelelő minőségben biztosítja a járműparkot a településen.


2000 AUTÓBUSZT CSERÉLTEK LE

Németh Tamás, a Volánbusz általános vezérigazgató-helyettese beszámolt arról, hogy a 2018-ban indult járműkorszerűsítési program keretében a Volánbusz Zrt. mintegy 5900 járműből álló flottájából mintegy 2000 autóbuszt tudtak lecserélni. Hozzátette, a társaság számára fontos, hogy a járműparkot olyan alternatív meghajtású autóbuszokkal tudják megújítani, amelyek a “tiszta” járműkategóriába tartoznak, mint például a 164 darab CNG-üzemű autóbusz, amelyből tíz érkezett most Szegedre. Az új buszok közül kettő már pénteken forgalomba áll, de hamarosan a többi is bekapcsolódik.

Forrás: MTI. Fotók: Senior Center FB.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: niches youtube
'Fel a tetejéhez' gomb