Közélet

A rákellenes világnap alkalmából ingyenes szűrővizsgálatokat és közös sétát tartanak Szegeden

A február 4-i rákellenes világnap alkalmából ingyenes szűrővizsgálatokat és közös sétát tartanak Szegeden – tudatta a Magyar Rákellenes Liga pénteken az általa szervezett, sajtótájékoztatóval egybekötött konferencián, a Semmelweis Egyetemen.

SZEGEDEN FEBRUÁR 15-ÉN KERÜL SOR AZ INGYENES SZŰRŐVIZSGÁLATOKRA

Mint közölték, a világnap apropóján a rákmegelőzést és az egészséges életmódot fókuszba helyező „Ismerd fel időben!” kampány során február 13.-16. között 4 városban – Budapesten, Pécsen, Szegeden, Debrecenben – rendeznek egészségügyi állapotfelmérést és szűrést egészségügyi szakszemélyzet segítségével. Szegeden február 15-én, 10 és 16 óra között várják az érdeklődőket a Dóm térre.

A PROGRAMOK KÖZÖS SÉTÁVAL INDULNAK EGYSZERRE MIND A NÉGY VÁROSBAN

Ezen túlmenően február 13-án 16:00-kor Budapesten, Debrecenben, Pécsen és Szegeden egyszerre közös sétával indítják el programsorozatuk stafétáját. Cél, a rákmegelőzésre történő ismételt figyelemfelhívás, hiszen rendszeres szűrés és az időben történő felismerés életet menthet. Szegeden a sétára a Kárász utcán kerül sor, gyülekező a Dóm téren lesz.

MAGYARORSZÁGON MÉG MINDIG ALACSONY A SZŰRÉSI HAJLANDÓSÁG

Mint ismertették, Magyarországon még mindig nagyon alacsony a szűrési hajlandóság. Felhívták a figyelmet arra, hogy a dohányzás és az alkoholfogyasztás is növeli a daganatos megbetegedések kockázatát. Továbbá a megelőzést segítő nemzetközi tananyag magyar verziója regisztrációt követően ingyenesen érhető el IDE kattintva.

Forrás: MTI/Magyar Rákellenes Liga

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb