Közélet

Kitört a járvány a szomszédos vármegyében: több száz gyermek betegedett meg egy hét alatt Kecskeméten

Kitört a járvány a szomszédos vármegyében: több száz gyermek betegedett meg egy hét alatt két kecskeméti iskolában. Még nem tudni, hogy pontosan milyen betegségről van szó, de az esetet a Kecskeméti Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya is vizsgálja, írta meg az Index.

Egy helyi portál, a hírös.hu beszámolója alapján hétfő óta drasztikusan megugrott a megbetegedések száma az Arany János Általános Iskolában, valamint a Lánchíd Utcai Általános Iskolában: mintegy 500 gyermek betegedett meg szinte egy időben, volt, aki kórházba is került.

AZ ESET KIVIZSGÁLÁSA JELENLEG IS TART

A lap kérdésére a Kecskeméti Tankerületi Központ is megerősítette, hogy valóban megugrott a betegségek száma a két iskolában. A tankerület azt is közölte, hogy a hiányzók magas létszáma miatt a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Osztálya megkezdte az ügy kivizsgálását, ami jelenleg is tart. Tájékoztatásuk alapján felvették a kapcsolatot a beteg gyermekek szüleivel, és az iskola megbetegedett alkalmazottaival, továbbá légúti mintákat és székletmintákat vettek a páciensektől.

Hogy milyen betegségről van szó, azt egyelőre nem lehet tudni biztosan. Az eddigi információk alapján felső légúti megbetegedés, illetve bélrendszeri jellegű fertőzés is valószínűsíthető.

Forrás: index.hu/hiros.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb