Mindenmás

Amíg a börtönben ült, addig eladták az autóját – a nő 40 ezer forintért adott túl ismerőse kocsiján, vádat emeltek ellene

Vádat emeltek egy nővel szemben, aki amíg ismerőse a büntetését töltötte, addig a rábízott autót eladta, majd abból a számláit kifizette. A vádemelést a Szegedi Járási Ügyészség tette meg – áll a hétfői közleményükben.

Mint írják, a vádirat szerint a vádlott ismerősét egy közúti igazoltatást követően a rendőrök előállították 2022. februárjában a Szegedi Fegyház és Börtönbe, a vele szemben jogerősen kiszabott elzárás büntetés végrehajtása érdekében. Az igazoltatást követően a sértett tulajdonát képező és a vádlottra bízott autót a nő egy hónap múlva eladásra hirdette meg 100 ezer forintért, de a szorult anyagi helyzete miatt 40 ezer forintért értékesítette a gépkocsit. Mint kiderült, a nő a pénzből a számláit fizette ki. A tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül eladott autó valós értéke mintegy 300 ezer forint volt. A nőt sikkasztással vádolják, a bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb