Szegedi Arcok

A Jóban Rosszbanból érkezik Barnák László kihívója a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatói posztjára

Decemberben járt le Barnák László főigazgatói megbízatása a Szegedi Nemzeti Színház élén, mint karácsony előtt bejelentette, újra elindul a pozícióért. Vasárnap este az egyik kihívójára is fény derült, Peller Károly Nívó-díjas operetténekes, táncos, színész a napokban újranyitott IH Rendezvényközpontban megtartott gálán jelentette be, hogy megpályázza a direktori állást. A határidő egyébként ma, február 6-án jár le, információink szerint László Boldizsár neve is felmerült.

Barnák László a REÖK Palotában, december végén, a Magyar Színházi Társaság által szervezett Jó kérdés című kerekasztal-beszélgetésen jelentette be, hogy újra megpályázza a főigazgatói címet, amely a

  • Nagyszínház,
  • Kisszínház,
  • Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri és újszegedi helyszíne mellett
  • a REÖK vezetését is jelenti.

Pénteken nyitott újra a decemberben bezárt IH Rendezvényközpont, ahol február 5-én, vasárnap ugyanis a legnagyobb operett slágerek csendültek fel a Kivilágos virradatig című Szegedi Operett Gála keretében. Az Oszvald Marika Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, operetténekes főszereplésével megtartott gálán jelentette be az esemény megálmodója, rendezője, egyben fellépő művésze, Peller Károly, hogy elindul a pozícióért.

A korábban a Jóban Rosszban című TV2 szappanoperában is játszó, a Budapesti Operettszínház 43 éves művészével pont a gála előtt készített interjút Fülöp Tímea kolléganőnk:

A pályázatok leadási határideje pont ma van, február 6-án, a jelentkezőket egy szakmai bizottság hallgatja meg, majd Szeged város közgyűlése fog dönteni arról, ki vezeti július 1-től a Szegedi Nemzeti Színházat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb