Mindenmás

Hova foglalj a hétvégére asztalt? TIPP: a Bajor és osztrák hetek miatt a MALÁTÁBA!

Szegeden imádjuk hely a Maláta! Nem csak azért, mert nyáron verhetetlen a teraszuk, hanem azért is, mert ilyenkor télen tematikus hetekkel csábítanak bennünket. Ilyenkor a kézműves sör mellett az ételkínálatuk is a tematika alapján bővül.

A Cseh hetek után, már javában benne vagyunk a Maláta – Bajor és osztrák hetek napjaiban. Mikor megtudtuk a jóhírt, Goda Gábor Maláta séf barátunkat meg is látogattuk a konyhában és belekóstoltunk a bajor ízekbe. Itt tudod megnézni az eredményt:

Most pedig sörszakértő barátunkhoz Berki Attilához fordultunk segítségért, hogy megtudjuk, milyen bajor sörök kerültek csapra a Malátába. Na ezeket kötelező a hétvégén megkóstolnod!

Nem akarunk idegen tollakkal ékeskedni, így ha megengeditek egy az egyben továbbítjuk azt a levelet amit mi kaptunk. A feladatod egyszerű: olvasd el (a végére úgyis megkívánod), és azonnal foglalj asztalt a MALÁTA KÉZMŰVES SÖRÖZŐBE!

Kedves Balázs!

Az alábbi tételek fognak felkerülni csapra: Augustiner Edelstoff: Ez egy müncheni világos lager amit már 1328 óta készítenek. A cseh sör remekere emlékeztető testtel rendelkezik, viszont sokkal világosabb tisztább. Habja pompás, erős felhőszerű. Erejét tekintve is kiemelendő 5,6%-os alkoholfokával a világos lágerek között egyedülállónak mondható. Hacker Pschorr helles: Ez egy 5% klasszikus német helles lager, a maga egyszerűségével és letisztultságával vált a bajorok egyik kedvencévé. Illatában a maláták és komló játéka az igazán lenyűgöző, amit a maláták orrhosszal nyernek meg. Riegele Herren Pils: Ez egy Augsburgi kisüzemi Pilsner. Különlegessége, cseh testvéreivel ellentétben, hogy egy vékonyabb alapsör van erősebben komlózva. Vékony, száraz, keserű, szalma szőke ital, dús fehér habbal.

Üvegben: Schneider Weisse Aventinus Eisbock: Egy speciális fagyasztásos eljárással készített bak sör. Az eljárásnak köszönhetően, koncentrálódnak az ízek, így egy kifejezetten intenzív élményt nyújt a fogyasztójának, nem mellesleg alkoholban is igen erős a maga 12% -val.

Paulaner Salvator Doppelbock: Ez egy erősebb maláta központúbb őszi-téli sörkülönlegesség. Édes, melengető, enyhén alkoholos. Ebben a közepesen testes barna sörben, a pörkölt árpákból fakadó karamell, és enyhe csoki és füst amit muszáj kiemelni. egyszerűen minden korty a kandalló tüzet idézi. Remélem így megfelel, üdv.: Attila

Nagyon megfelel…. ha ezek után nem hívod őket és foglalsz asztalt, akkor kár volt elolvasni a cikket: +3630/190-2500!

A Cseh hetek közben is bekukucskáltunk a Malátában, ráadásul egy Szeged365 Family tag is elkísért bennünket….azt a videónkat láttad már?

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: this website
'Fel a tetejéhez' gomb