Kikapcs

“Ha a dalok engem lángra lobbantanak, a tűzből jut a nézőknek is” – Tasnádi Bencével és Márkus Lucával bővül az Ezeregy éjszaka szereplőinek névsora

Kiváló színművészekkel bővül az Ezeregy éjszaka szereplőinek névsora. A Szegedi Szabadtéri Játékokon debütáló world musicalben Márkus Luca és Tasnádi Bence alakítják majd Seherezádé meséjének fiatal hőseit, közölte szerkesztőségünknek küldött közleményében a teátrum.

Újabb nevekkel bővül Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István world musicaljének szereplőgárdája. A Szegedi Szabadtéri Játékok augusztusi ősbemutatója, az Ezeregy éjszaka a világhírű, többezer éves gyökerekkel bíró mesegyűjteményt dolgozza fel napjaink színházlátogatói számára. A musical kerettörténetének főszerepeit, Seherezádét és Sahriár királyt Trokán Nóra és Bányai Kelemen Barna alakítják. Seherezádé meséjének középpontjában Harún és Ali kalandjai állnak; az ifjú főhősök szerepében pedig Tasnádi Bence és Márkus Luca csatlakozik az előadás alkotócsapatához.

“ISMERETLEN, DE NAGYON VÁGYOTT DOLOG EZ A RÉSZEMRŐL”

Márkus Luca a Vígszínház művésze, ahol tragikus és vígjátéki hősnők szerepeiben, prózai és zenés produkciókban is sikerrel mutatkozott be. Társulata decemberben az adott év a legkiemelkedőbb művészi teljesítményét nyújtó színművésznek járó Ruttkai Éva-emlékgyűrűvel tüntette ki. „Valami ismeretlen, de nagyon vágyott dolog ez a részemről” – vallotta a Szabadtérin való főszereplésről.

Fotó: Emmer László

“HA A DALOK ENGEM LÁNGRA LOBBANTANAK, A TŰZBŐL JUT A NÉZŐKNEK IS”

Társa a fordulatos kalandokban Tasnádi Bence lesz. A Katona József Színház tagja klasszikus és kortárs előadások főbb szerepei mellett az Ed Is On együttes alapító frontembereként és basszusgitárosaként a zenei életben is otthonosan mozog, ám az előadás keleti hatásokkal bíró zeneisége újdonságot jelent majd számára. „A hangzás sajátosságainak kifigyelésében Monori András zeneszerző és a füleim lesznek segítségemre. A zene legfőbb ereje a lelkünkre gyakorolt hatásában rejlik, ha a dalok engem lángra lobbantanak, a tűzből jut a nézőknek is” – nyilatkozta a Junior Prima-díjas színművész, aki Harún ar-Rasid szerepében csatlakozik az Ezeregy éjszaka szereplőgárdájához.

Fotó: Dömölky Dániel

AZ ŐSBEMUTATÓ AUGUSZTUS 11-ÉN LESZ A DÓM TÉREN

Az álruhás kalifa és a kis tolvaj találkozása folytán varázslat, cselszövés, szerelem, meglepő fordulatok egész sora szórakoztatja majd a közönséget, közös kalandjaik minden néző számára értékes élményekkel szolgálnak. Az pedig, hogy kettejük sorsa pontosan miként is fonódik össze, kiderül augusztus 11-én, az Ezeregy éjszaka ősbemutatóján a Dóm téren.

Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb