Sport

Nagyot mentek a szegedi kick-boxosok: három aranyat szereztek az Európa kupán, a horvátországi Károlyvárosban

Gigantikus számokat produkált idén is a szezonnyitó Karlovac Open Európa Kupa, ahol nagyot mentek a szegedi kick-boxosok, három aranyat szereztek a horvátországi Károlyvárosban, február 10-12. között megrendezett verseny szombati napján, osztotta meg a hírt a Szegedi Király Team Kick-box Akadémia közösségi oldalán, vasárnap.

Hagyományosan a horvátországi Károlyvárosban kezdte meg február 10-12. között a 2023-as versenyszezont a kick-box világ elitje. Az idei Európa kupára 32 ország 215 egyesületéből 1422 versenyző 2217 nevezést adott le a három napos megmérettetésre, ahol minden korosztály a sportág mind a hét szabályrendszerében egymásnak feszült.

A Halker-KirályTeam Szeged csapatából ezúttal 5 versenyző lépett küzdőtérre a szombati versenynapon, amikor is a pointfighting szabályrendszer harcosai döntöttek a végső helyezésekről. Valkó Dominik kadett 1 -28 kg-ban, Nagy Bálint junior -89 és -94 kg-ban, Bárdos Inez junior -50 és felnőtt -50 kg-ban, Solymosi Bence junior -69 és -74 kg-ban, míg Haider Katrin junior -70 és +70 kg-ban állt tatamira.

NAGY BÁLINT MEGGYŐZŐ GYŐZELMET ARATOTT

Nagy Bálint a magasabb súlycsoportban két meggyőző győzelemmel nyert aranyérmét követően az alacsonyabb súlyban is megnyerte az első mérkőzését, de sajnos egy orrsérülés miatt a döntőre – a horvátok klasszisa ellen – már nem tudott odaállni. Ebben a súlycsoportban egy ezüstérem került a nyakába.

HAIDER KATRIN BEBIZONYÍTOTTA ISMÉT, HOGY TOVÁBBRA IS A VILÁG ÉLVONALÁBA TARTOZIK

Haider Katrinnak előbb a magasabb súlyban, a +70 kg küzdelmei során kellett küzdőtérre lépjen, ahol meggyőző magabiztossággal (két TKO-val megnyert mérkőzéssel) jutott a döntőbe, itt azonban az utóbbi időszakban egyszerűen legyőzhetetlen bolgár lány volt az ellenfele. Katrin jó formában érkezett a versenyre és egy szoros mérkőzésen, csak 2 ponttal maradt alul riválisával szemben, akin eddig a mérkőzésig még pontot sem szereztek addigi ellenfelei. Ezüstérmét követően a saját súlyában a szegedi lány ismét bebizonyította, hogy továbbra is a világ élvonalába tartozik és egy ciprusi, majd egy olasz lányt legyőzve jutott az elődöntőbe, ahol német ellenfele sem volt képes megállítani. A döntőben ismét egy olasz lány került vele szembe, akinek szintén meg kellett hajolnia a szegedi versenyző előtt. A 4 győzelem aranyérmet és kupagyőzelmet jelentett.

SOLYMOSI BENCE TELJESÍTMÉNYE RENDKÍVÜL ÉRETT ÉS TAKTIKUS VOLT

Solymosi Bencére várt előzetesen a legkeményebb feladat, hiszen a junior 69 és 74 kg a két legnépesebb súlycsoport a junior fiúk mezőnyében. A 69 kg-ban 37, a 74 kg-ban 20 versenyző indult el a dobogó felé vezető úton. A két maratoni súlycsoport sajnos időben átfedésbe is került egymással és két küzdőtéren, egyidőben zajlottak a küzdelmek. Bence és a szakmai stáb ezért úgy döntöttek, hogy a magasabb súlycsoport küzdelmeit “beáldozzák”, hogy saját súlyában minél jobban tudjon teljesíteni. Bence útja a -69 kg-ban német, olasz, lengyel és ismét olasz versenyzőkön keresztül vezetett a hőn áhított súlycsoport döntő felé. Itt a junior 63 kg 2022-es bolgár világbajnoka várt rá, aki idén egy súllyal feljebb került. Bence teljesítménye az egész verseny során rendkívül összeszedett, érett és taktikus volt. Mind fejben, mind technikailag nagyon jól sikerült a felkészülése és ez a döntőben is kiütközött. 7:5 arányban diadalmaskodott a fináléban is és az 5 megnyert mérkőzése alapján teljesen megérdemelten ülhetett fel az egész verseny egyik legtöbb indulóját (37) felvonultató súlycsoport trónjára.

ÓRIÁSI BÜSZKESÉG A HÁROM ARANY

“A szegedi versenyzők a felkészülés során rengeteget dolgoztak, egyénileg is sokat foglalkoztunk az apróbb hibák kijavításán és nem utolsó sorban rendkívül motiváltan indultak útnak a versenyzők erre a szezonnyitóra, így nem ért váratlanul a jó szereplés. Ez az első állomása volt, egy nagyon hosszú szezonnak, rengeteg verseny vár még a fiatalokra, de egy jó rajt mindig erőt és önbizalmat ad a folytatáshoz. Hatalmas fegyvertény és óriási büszkeséggel tölt el, hogy az 5 szegedi versenyző közül hárman is aranyéremmel tudták zárni ezt a rendkívül népes és erős mezőnyt felvonultató versenyt, de az összes versenyzőm tatamin mutatott formájával elégedett vagyok, hiszen mindenki közel teljesített a legjobbjához” – összegezte az eredményeket Dr. Gyuris Gábor a szegedi versenyzők edzője.

EREDMÉNYEK

Valkó Dominik

  • kadett1 -28 kg 5.hely

Bárdos Inez

  • junior -50 kg 3. hely
  • felnőtt -50 kg 5. hely

Nagy Bálint

  • junior -89 kg 2. hely (sérülés miatt nem tudott a döntőre kiállni)
  • junior -94 kg 1. hely

Haider Katrin

  • junior -70 kg 1. hely
  • junior +70 kg 2. hely

Solymosi Bence

  • junior -69 kg 1. hely
  • junior -74 kg visszalépett

Forrás és fotók: Szegedi Király Team Kick-box Akadémia FB oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb