Közélet

Magyar Posta: Nincs lehetőség az ideiglenesen szünetelő posták újranyitására – Szegeden is marad a jelenlegi állapot

A racionalizálás, a modernizálás, a magas színvonalú szolgáltatás, valamint a gazdaságos működtetést alapjainak előteremtése érdekében három intézkedést hozott a Magyar Posta Zrt. új vezetése – közölték hétfőn. Ebben a közleményben írtak arról is, hogy semmi esélyt nem látnak arra, hogy az ideiglenesen bezárt postákat újranyissák, így vélhetően Szegeden is marad a jelenlegi állapot.

Szeged az élen, novemberben nálunk zárták be a legtöbb postát az országban, szám szerint tizenkettőt, és a mai közlemény szerint várhatóan ez az állapot így is marad. A vármegyénkben egyébként januárban a makói, a szikáncsi és a királyhegyesi hivatal is újra kinyithatott, minden esetben az önkormányzat vállalta át a posta költségeit.

364 POSTÁT ZÁRTAK BE

A 24.hu azt írja, a vállalat vezetése megvizsgálta a jelenleg szünetelő posták további működtetésének lehetőségeit is. Hétfői közleményükben azt írják, hogy: “az Európát sújtó szankciós energiaválság miatt az egyes országok és a vállalatok rendkívüli takarékossági intézkedéseket vezettek be szerte a kontinensen, ez alól a Posta sem jelentett kivételt. A társaság október végén jelentette be, hogy az energiaárak drasztikus drágulása miatt 364 posta működésének szüneteltetésére kényszerült. Az önkormányzatokkal folytatott intenzív tárgyalások értelmében abban az esetben, ha az érintett települések vállalták, hogy az adott posták üzemelésére vonatkozó szolgáltatásért előre meghatározott díjat fizetnek, úgy megállapodás született a postahelyek további működtetéséről. Ennek eredményeképpen 32 településen összesen 45 posta szüneteltetését oldotta fel a Magyar Posta Zrt.”

NINCS LEHETŐSÉG ÚJRANYITÁSRA

A közleményben mindezek mellett arra is felhívták a figyelmet, hogy “tekintettel arra, hogy a háború és a szankciós energiaválság tartósan elhúzódik, a vállalat vezetése megvizsgálta a jelenleg szünetelő posták további működtetésének lehetőségeit. Az elmúlt években jelentősen megváltoztak az ügyfélszokások, egyre kevesebb levél és csekk feladása történik postahelyeken. Az eddigi tapasztalatok alapján ezért a meglévő, jelenleg is működő több mint 2200 szolgáltatóhely az ügyfélforgalmat megfelelően kezeli. Megállapították, hogy a Magyar Posta Zrt. a 2200 postahely fenntartásával továbbra is lényegesen túlteljesíti a jogszabályi kötelezettségeit, hiszen az előírtnál mintegy 600 postával több áll az ügyfelek rendelkezésére. Ez a postahelyi ellátottság nemzetközi szinten is kiemelkedő, miközben a háború és a szankciók okozta energiaválság miatt a társaság működtetésének költségei továbbra is jelentősek” – írták, majd hozzátették, hogy:

mindezeket figyelembe véve a Magyar Posta Zrt. azt a döntést hozta, hogy nincs lehetőség az ideiglenesen szünetelő posták újranyitására.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb