Mindenmás

A hétfőinél is erősebb, 5,7-es erősségű földrengés volt a szomszédos Romániában, Szegeden is érezni lehetett (frissítve)

A Richter-skála szerint 5,7-es erősségű földrengés volt kedden romániai idő szerint 15 óra 16 perckor Olténiában, Gorj megyében, 40 kilométeres mélységben – írja a Trans Telex. Mint kiemelték, a hosszan tartó rengést a kolozsvári szerkesztőségben is érezték. Az Országos Földfizikai Intézet szerint a rengés epicentruma 102 kilométerre volt Craiovától, 120 kilométerre Nagyszebentől és 146 kilométerre Piteştitől.

A földtani intézet tájékoztatása szerint két utórengés is követte a földmozgást, 15 óra 26 perckor egy 3,5 erősségű, 15 óra 29 perckor egy 3,4-es erősségű utórengés is volt. Előbbi 5 kilométer mélységben, utóbbi 10 kilométer mélységben történt. Târgu Jiu polgármestere, Marcel Romanescu azt nyilatkozta a Digi24-nek, hogy a központban több épületen is keletkezett kár, több helyen lehulltak a cserepek. A Dolj megyei Craiován több üzlethelyiségben a polcokról a fölre estek a termékek is.

FRISSÍTVE: SZEGEDEN IS ÉREZTÉK A RENGÉST

A Dél-Alföld meteorológia nevű oldal osztotta meg a közösségi oldalán, hogy egy videót kaptak arról, hogy a délutáni földrengést az egyik szegedi panel 9. emeletén is érezni lehetett:

Az Időkép szerint pedig kilengett a csillár Békéscsabán. Több felhasználójuk is arról számolt be Békés és Csongrád-Csanád vármegyéből, hogy érezték a rengést. 

HÉTFŐN MÁR RENGETT A FÖLD, SZEGEDEN IS ÉREZTÉK

Hétfőn a Richter-skála szerinti 5,2-es erősségű földrengés volt, szintén Gorj megyében. Akkor a földmozgást Kolozsváron, Târgu Jiuban, Craiován, Temesváron és Nagyszebenben is érezni lehetett, de Szerbiából és Bulgáriából is észlelték a földrengést. Sőt, az Időkép szerint észlelőik beszámolója szerint a déli területeken, Szegeden és Békéscsabán is érzékelni lehetett a rengést. Kárjelentésről viszont nem érkeztek hírek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb