Közélet

Szándékos jogsértést követhettek el, kétmillióra bírságolták meg a vásárhelyi tankerületet

A Közbeszerzési Döntőbizottság határozata szerint a vásárhelyi tankerület szándékos jogsértést követett el a makói Almási iskola fejlesztő eszközeinek beszerzésére kiírt közbeszerzési pályázata elbírálásakor, ezért 2 milliós bírságot kapott – írja a Hódpress.

Mint kiemelték, a Hódmezővásárhelyi Tankerületet a Közbeszerzési Döntőbizottság a 2 milliós bírság megfizetése mellett kötelezte további 300 ezer forint igazgatási szolgáltatási díj, valamint 95 ezer forint eljárási díj megfizetésére.

PANASZT NYÚJTOTTAK BE

A lap szerint a Hódmezővásárhelyi Tankerület még tavaly júliusban írt ki közbeszerzési pályázatot fejlesztő eszközök beszerzésére. A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási utcai épületét szerelték fel ezekkel. Az összesen 2294 eszköz (köztük két elektromos hegyező, egy iratmegsemmisítő, négy hűtőszekrény, egy villanytűzhely, tíz piknikasztal egy négytornyú vár és négy kosárpalánk) megvásárlására beadott pályázatok eredménye miatt viszont az egyik pályázó, a TTR Invest Beruházó Kft. panaszt nyújtott be. Az eljárás végül a fenti bírsággal végződött, ugyanis a Közbeszerzési Döntőbizottság szerint a tankerület szándékos jogsértést követett el.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb