Szegedi Arcok

Nincs megállás: fáradtak, kimerültek, de a hét második felében már újra szolgálatba állnak a törökországi mentésben résztvevő Szegedi Hősök

Hétfő kora hajnalban hazaérkezett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kutató-mentő csapata, a Hunor Törökországból. Mindhárom szegedi – Tátrai János tűzoltó alezredes, Maróthi Róbert főtörzsőrmester, Süli Csaba százados – épségben hazatért tegnap hajnalban – írtuk meg hétfőn, majd ma az is kiderült, hogy nem sokat pihennek, hét második felében már újra szolgálatba állnak mindannyian.

PÁR NAP PIHENŐ ÉS ÚJRA SZOLGÁLATBAN

A szegedieket is magába foglaló egység egyébként 17 túlélőt mentett ki és 29 holttestet emelt ki a romok alól a földrengés sújtotta Törökországban, a túlélők között három gyerek is van. Hétfőn kora hajnalban érkeztek haza, a borítóképünkként használt fotót pedig ma, azaz kedden kaptuk Molnár Krisztinától. Mint levelében írta: “a kép már itt, Szegeden készült, ma délelőtt. Végre mi is találkozhattunk velük, megölelhettük őket. Nagyon vártuk haza a csapatunkat. Fáradtak, kimerültek, de szívesen mesélnek a mentéssel töltött napokról. A hét második felében már újra szolgálatba állnak mindannyian.”

SZEGEDI ORVOSOK IS SEGÍTETTEK

A három szegedi tűzoltó mellett az orvosaink sem tétlenkedtek, ugyanis a Terrorelhárítási Központ egészségügyi sürgősségi ellátóhelyet működtetett a törökországi, földrengés súlytotta Antakya városában. Itt dolgoztak a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ szakemberei is. Dr. Pető Zoltán, Dr. Molnár Tamás és Dr. Hardi Tamás ember feletti erővel és kitartással dolgozott és mentett életeket Törökországban.


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb