Szegedi Arcok

Nincs megállás: fáradtak, kimerültek, de a hét második felében már újra szolgálatba állnak a törökországi mentésben résztvevő Szegedi Hősök

Hétfő kora hajnalban hazaérkezett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kutató-mentő csapata, a Hunor Törökországból. Mindhárom szegedi – Tátrai János tűzoltó alezredes, Maróthi Róbert főtörzsőrmester, Süli Csaba százados – épségben hazatért tegnap hajnalban – írtuk meg hétfőn, majd ma az is kiderült, hogy nem sokat pihennek, hét második felében már újra szolgálatba állnak mindannyian.

PÁR NAP PIHENŐ ÉS ÚJRA SZOLGÁLATBAN

A szegedieket is magába foglaló egység egyébként 17 túlélőt mentett ki és 29 holttestet emelt ki a romok alól a földrengés sújtotta Törökországban, a túlélők között három gyerek is van. Hétfőn kora hajnalban érkeztek haza, a borítóképünkként használt fotót pedig ma, azaz kedden kaptuk Molnár Krisztinától. Mint levelében írta: “a kép már itt, Szegeden készült, ma délelőtt. Végre mi is találkozhattunk velük, megölelhettük őket. Nagyon vártuk haza a csapatunkat. Fáradtak, kimerültek, de szívesen mesélnek a mentéssel töltött napokról. A hét második felében már újra szolgálatba állnak mindannyian.”

SZEGEDI ORVOSOK IS SEGÍTETTEK

A három szegedi tűzoltó mellett az orvosaink sem tétlenkedtek, ugyanis a Terrorelhárítási Központ egészségügyi sürgősségi ellátóhelyet működtetett a törökországi, földrengés súlytotta Antakya városában. Itt dolgoztak a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ szakemberei is. Dr. Pető Zoltán, Dr. Molnár Tamás és Dr. Hardi Tamás ember feletti erővel és kitartással dolgozott és mentett életeket Törökországban.


Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: sex ấu dâm
'Fel a tetejéhez' gomb