Közélet

Ma van az államiság napja Szerbiában: szinte az összes határátkelőhely elesett, többórás a várakozás Magyarország felé (frissítve)

Ma van az államiság napja Szerbiában, és ahogy várható volt, az ünnepet kihasználva nagyon sokan döntöttek úgy, hogy Magyarországon vagy esetleg még távolabb töltik a szabadnapjaikat. A kora reggeli órákban még fél óra alatt át lehetett jutni a nagyobb határátkelőkön, mostanra azonban legalább két órát kell várnia annak, aki át szeretne jutni hazánkba – írja a Szabad Magyar Szó.

Mint kiemelték, a határon tartózkodók a közösségi oldalakon azt írják, hogy Kelebiánál legalább két órát kell várni, és hasonló a helyzet a horgosi, röszkei átkelőkénél is. Hatalmas a torlódás Királyhalomnál, Gyálánál, és Rábénál, vagyis Kübeházánál is. Azt írják másfél-két órás a várakozás itt is:

Fotó: Koncz Betty. Forrás: Határfigyelők -Horgos, Gyála, Királyhalom / Röszke, Tiszasziget, Ásotthalom FB.

NEMZETI ÜNNEP VAN SZERBIÁBAN

Ma van az államiság napja Szerbiában. Szerbia államiságának napja az első szerb felkelés évfordulója, amely a török ​​uralom alóli végleges felszabadulásért és a feudalizmus felszámolásáért vívott harc kezdetét jelentette, valamint a szerb államiság kezdetét jelentő alkotmány Gyertyaszentelő (Sretenje) napján történő kihirdetésének évfordulója. Ezen a napon, 1804. február 15-én, Gyertyaszentelő napján Karađorđe vezér vezetésével megkezdődött az első szerb felkelés, majd 1835-ben elfogadták a sretenjei alkotmányt, Szerbia első modern alkotmányát. Ez egyben Szerbia egyik legliberálisabb alapokmánya volt.

FRISSÍTVE: CSAK BELÉPÉSRE HASZNÁLHATÓ A KÜBEKHÁZI ÁTKELŐ

A belépés gyorsítása érdekében 2023. február 15-én 14 órától 17 óráig csak a Magyarországra belépő utasok használhatják a Kübekháza közúti határátkelőhelyet. A kilépő forgalom itt szünetel – írja a rendőrség. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint szerb társszerveinek célja, hogy a belépő forgalmi sávok számát tovább növelve, csökkentse a várakozási időt Kübekházán. A kilépő utasok a Tiszasziget közúti határátkelőhelyet, illetve a Röszke autópálya-határátkelőhelyet is használhatják.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: white berry strain
'Fel a tetejéhez' gomb