Közélet

Lázár János bejelentette: 53 ezer forinttal kapnak többet a MÁV dolgozók havonta

Nem lesz sztrájk! A szakszervezetek vezetői külön kis videóban beszéltek a sikerről, amit elértek a Kormánynál. Több hete tárgyalnak a felek, és pár hete még úgy látszódott nem lesz megoldás és jön a sztrájk.

Két hete még arról szóltak a hírek, hogy a SZAKSZ továbbra is átlagosan 20 százalékos, vagyis fejenként 80 ezer forintos béremelést tart elfogadhatónak, így a munkáltató bérfejlesztési javaslatát elutasítja.

A szakszervezetek többsége jelezte akkor is, hogy a havonta dolgozónként legalább 60 ezer forintos béremelés elfogadható, ennek teljesülése a bérmegállapodás megkötésének alapfeltétele. Most mégis sikerült a megegyezés: a megállapodás értelmében a vasutasok alapbére 53 ezer forinttal emelkedik, egészen január 1-jéig visszamenőlegesen.

Mai napon tehát a Kormány és a MÁV-VOLÁN szakszervezetek megállapodást kötöttek, ezt Lázár János építési és közlekedési miniszter egy videóban jelentette be közösségi oldalán. Ez alapján minden dolgozó bére (MÁV-Volán) bruttó havi 53 ezer forinttal emelkedik. A szakszervezetek vezetői EBBEN a videóban mondták el a véleményüket a megállapodásról.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb