Sport

Óriási küzdelmek szombaton a tatamin: Zambia, Kuba, Chile és Jamaica judosai is összecsapnak a Városi Sportcsarnokban

Február 18-án, szombaton a judoé lesz a főszerep Szegeden, ugyanis rangos világversenynek ad otthont a Városi Sportcsarnok. A Szatymazi Judo SE szervezésében megrendezésre kerülő Felnőtt és junior Magyar Kupán, illetve Ifjúsági országos bajnokságon 12 ország közel 300 versenyzője méretteti meg magát a tatamin. Az eseményről Tompáné Kádár Andrea, a Szatymazi Judo SE alelnöke, egyben a Korda Klinika ügyvezetője számolt be nekünk.

Nem mindennapi viadalnak ígérkezik szombaton 11 órától a világverseny, ahol a Szatymazi Judo SE tettre kész versenyzői mellett Mexikó, Tunézia, Zambia, Kuba, Chile, Jamaica, Új-Zéland, Románia és Ukrajna legjobbjai csapnak össze a tatamin.

Szatymazon a judo már nagy múltra tekinthet vissza, az egyesület 2003 -ban alakult, s sikeres szerepléseiknek és eredményeiknek köszönhetően mára a Csongrád-Csanád vármegyei judoélet központjává nőtték ki magukat, körülbelül száz növendékük van.

Tompáné Kádár Andrea elmondta, szívügye a judo, szinte él-hal a sportágért, amihez személyes kapcsolatok is fűzik. Két fia, Marci és Peti is a Szatymazi Judo SE kötelékében versenyzett, mára pedig már edzőként erősítik a csapatot.

Tavaly májusban mi is kint jártunk a Szatymazi Judo SE egyik edzésén, nézd újra Magyar Andor kollégánk akkor készült videóját, mellyel bepillanthatsz a Szatymazi Sportegyesület életébe, amelyben az egyesület versenyzői is mesélnek eredményeikről és arról, mit jelent számukra a judo.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb