Szegedi ArcokVideo365

Korda, de nem a Gyuri bácsi: 30 éves Szeged első magánklinikája, Magyar Kinga WBC bajnokkal ugrottunk be hozzájuk

Pörgősen zártuk a 2022-es évet a Szeged365 műveknél és legalább olyan zúzósan indult a 2023-as, mint ahogy befejeződött az előző. Adta magát, hogy a nagy hajtás közepette csináltassunk egy év eleji szűrővizsgálatot, amelyhez Szeged (talán) legrégebbi magánrendelőjét, a Korda Klinikát választottuk. Mivel a Korda utca 18. szám alatti intézménynél már-már arculati elem a széles mosoly plusz a baráti fogadtatás, úgy voltunk vele, menjünk társasággal: Magyar Kinga, a WBC nemzetközi frankofón (Európa és Afrika) bajnoka tartott velünk, akinél kiemelten fontos a tökéletes egészségi állapot, hiszen heteken belül egy magasan rangsorolt mexikói ellenféllel fog megmérkőzni.

Ha már ott voltunk,

  • csináltattunk egy átfogó egészségügyi szűrést,
  • beálltunk a Star Trek filmeket idéző fogröntgenbe,
  • beszélgettünk egy jót a (szerintünk még álmában is mosolygós) Tompáné Kádár Andrea ügyvezetővel,
  • és stílszerűen, a Repteret hallgattuk oda – és visszafelé menet a kocsiban.

Apropó, ha már a közlekedésnél tartottunk: bár a Korda Klinika mindössze egy percnyi kocsikázásra van a város szívétől, díjmentes a parkolás, ráadásul bőven VAN (szándékosan írtuk nagy betűkkel) előttük hely a Szeged belvárosában gyakran lehetetlen küldetésnek számító célra.

30 ÉVE INDULT A KORDA-SZTORI, AZÓTA ÓRIÁSIT FEJLŐDÖTT A SZEGEDI MAGÁNKLINIKA

Szeged legrégebbi magánklinikáját egy közismert háziorvos, Dr. Szemerédi István álmodta meg 30 éve, azóta természetesen rengeteg változáson mentek keresztül, óriásit felfejlődtek, egyben nagyon sok orvos csatlakozott a Korda-csapatba – mesélte Fülöp Tímea kolléganőnknek Tompáné Kádár Andrea ügyvezető. Mint mondta, a cél minél több embernek segíteni, ezért aztán rengeteg szakterület van jelen a móravárosi intézményben:

  • a fogászat, implantológia és dentálhigiénia mellett hamarosan fogszabályzás is lesz náluk, sőt, a szakrendelésekhez egy roppant modern CT – és röntgengépük is van,
  • beruháztak egy nagyon komoly labordiagnosztikai rendszerre, ha az ember a reggeli órákban megy, már délutánra megvan eredmény, Andi szerint 200 féle vérvételi csomag közül lehet választani,
  • ezeken felül van ultrahang diagnosztika,
  • orvosi mezoterápia,
  • foglalkozás-egészségügy, amelyet rengeteg szegedi cég választ náluk,
  • szülész-nőgyógyászat,
  • urológia,
  • és neurológia is, ahol a fejfájástól a zsibbadásig minden idegi jellegű panaszban segíteni tudnak.

Mint a Szatymazi Judo SE elnök helyetteseként is dolgozó Tompáné Kádár Andrea ügyvezető beszámolt róla, éppen csapatot bővítenek, heteken belül endokriniolgóus és kardiológus kolléga is érkezni fog hozzájuk.

A teljes beszélgetést Fülöp Tímea és Magyar Andor kollégáink videós interjújában mutatjuk:

NINCS TABU, CSALÁDIAS A KÖRNYEZET

Cikkünk most szubjektívra vált, úgy voltam vele, ha már megyünk, legyek én (is) a kísérleti alany. Kingának könnyű dolga volt, ő alapból régóta a Korda Klinikára jár, viszont én életemben először mentem el egy átfogó szűrésre, amely ugye, vérvétellel kezdődik.

Feszült voltam, mire odaértem?
Igen, kicsit.

Feszült voltam, mire levették a vért tőlem?
Már abszolút nem.

A jelenség oka az, hogy a Korda Klinikán – annak dacára, hogy nagy nevű szakemberek alkotják az orvosi csapatot – a bejárattól a vizsgálóhelyiségig egy “hazaértem” hangulat fogadja az embert, mosolygós, közvetlen társasággal. Nálam ez volt az egyik, ami nagyon más volt, mint 10-ből 9 magánrendelőben. A másik, ami meglepetést okozott, a gyorsaság: reggel, éhgyomorral mentem, délutánra már megvolt a komplett, közel 70 tételből álló eredménysor, kicsivel később pedig már mehettem is konzultálni. A harmadik pedig az volt, hogy a nem gyengén hajtós életvitelem ellenére kiderült, hogy egész jó állapotban vagyok, szóval köszi, minden jó ha a vége jó.

KINGA EGY KICSIT MÁR HAZAJÁR A KORDÁBA

Magyarország legmagasabban rangsorolt ökölvívójának (a három legnagyobb nemzetközi szervezetnél – WBO, WBC, IBF – top 10 – ben van, az egyiknél pedig ő a bajnok utáni harmadik), a szegedi Magyar Kingának hozzám képest sokkal könnyebb dolga volt, mint kiderült, ő évek óta a Kordába jár. Mutatjuk, milyen volt Kinga érkezése, Sóti Gellért kolléga fotóin:

Apropó, ha valakinek még nem állt volna össze a kép: a Korda Klinika nevét nem a közismert magyar énekesről kapta, hanem az utcáról, ahol található.

KORDA KLINIKA
Szeged, Korda u. 18, 6725
Telefonszám: 
+ 36 30 099 3379
+36 62 444-493
Nyitva: 8-tól 8-ig, hétfőtől péntekig!

Fotók: Sóti Gellért

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb