Smart Szeged

Május elsejétől jön a Csongrád-Csanád Vármegyebérlet, az SZKT járataira viszont nem lesz érvényes

Május elsejétől egy minden eddiginél kedvezőbb bérletrendszer használatával a teljes (Csongrád-Csanád) vármegyét, sőt, akár az egész országot be lehet utazni a MÁV-START és a Volánbusz járataival – adta ki közleményét a társaság azt követően, hogy Orbán Viktor szombat délutáni évértékelőjében bejelentette,

  • hogy a vármegyebérlet 9450,
  • a havi országbérlet 18 900 forintba kerül majd.

SZEGED SZOMSZÉDJÁBÓL JÖTT AZ ÖTLET

„Bevezetjük a kedvezményes vármegyebérletet. Május 1-jével buszra és vasútra egyaránt érvényes havi országbérletet és vármegyebérletet ajánlunk. A vármegyebérlet 9450, a havi országbérlet 18 900 forintba kerül majd. Akik tömegközlekedéssel járnak dolgozni, komoly összeget spórolhatnak”

– jelentette be szombaton évértékelő beszédében Orbán Viktor kormányfő.

Az ötlet a P24 szerint Lázár János építési és közlekedési minisztertől ered, annak rendszerét is a vásásrhelyi politikus tárcája készítette elő.

MÁJUS ELSEJÉTŐL ÉRHETŐ MAJD EL A CSONGRÁD-CSANÁD VÁRMEGYEI BÉRLET

Május elsejétől minden eddiginél kedvezőbb bérletrendszer használatával teljes vármegyét, sőt akár az egész országot be lehet utazni a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV vagy a GYSEV járatainak igénybe vételével – kezdte közleményét a MÁV, akik azt írták, hogy a Magyar Kormány, valamint az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával és közreműködésével létrejövő új vármegye- és országbérlet-konstrukció révén az elmúlt három évtized legjelentősebb díjszabási fejlesztését hajtják végre a hazai helyközi közösségi szolgáltatók. Csökken a családok havi közlekedési ráfordítása, javulnak a vidéki mobilitási lehetőségek és az életminőség, ezáltal népszerűbbé válik a környezetbarát kötöttpályás és az autóbuszos közlekedés.

A teljes árú vármegyebérletet 9450 forintért lehet majd megvásárolni várhatóan április utolsó hetétől, az országbérlet ennek duplájába fog kerülni. A tanulók mindkettő esetében 90 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe.

Az új típusú díjtermékek a közlekedési szolgáltatók legtöbb értékesítési csatornáján elérhetővé válnak, amely országos szinten kiemelt hozzáférhetőséget biztosít. Kényelmesebbé, gondtalanabbá is teszi a bérletvásárlási folyamatot, mivel online – leggyorsabban a MÁV applikációval – megválthatók lesznek a bérletek, és elegendő egyet megvenni havonta, nem kell másik jegyről vagy bérletről gondoskodni a helyközi utazáshoz. A bérleteket a MÁV-START pénztáraiban, automatáinál és a MÁV appon, a Volánbusz pénztárainál, a buszok fedélzetén, illetve GYSEV pénztárainál lehet majd megvásárolni.  

AZ SZKT JÁRATAIRA NEM VONATKOZIK A VÁRMEGYEBÉRLET

A vármegyebérlet és az országbérlet nem vehető igénybe helyjegyköteles vonatokon, 1. osztályon, továbbá a helyi közösségi közlekedési társaságok járatain sem. A Pest vármegyei bérlet illetve az országbérlet a BKK járatain sem érvényes, de Budapesten belül a helyközi szolgáltatók járatain lehet velük utazni. A vármegyebérlet, illetve az országbérlet országosan napi több tízezer buszon és kötöttpályás járaton teszi lehetővé az utazást minden egyéb jegy vagy bérlet váltása nélkül.

A teljes árú bérlet árának 86 százalékát térítik meg a munkáltatók, így vármegyebérlet esetében  mintegy 1300, országbérlettel kicsivel több mint 2600 forint saját költségen tudnak utazni az utasok a helyközi szolgáltatókat választva. A munkáltatók, kis- és középvállalkozások utaztatási költségei is csökkennek az új bérletkonstrukció révén.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb