Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: Kolbászt tölthetünk a Belvárosban, elűzhetjük a telet a Szent István téren és farsangolhatunk a Somogyi-könyvtárral ezen a hétvégén Szegeden

Befutott február utolsó hétvégéje! Tovább zakatol a farsangi időszak, jön a Szent István Téri Télbúcsúztató, de partik tömkelege, orchideák, előadások és még egy frappáns kolbásztöltő versenyt is tartogat ez a hétvége Szegeden. Összeszedtük a legtutibb programokat, itt a Szeged365 Kikapcs!

ELŰZZÜK A TELET, ÉGNI FOG A KISZEBÁB A SZENT ISTVÁN TÉREN

Február 25-én és 26-án érkezik a Szent István Téri Télbúcsúztató, amelyen a a Botos Busócsoport vezette zenés felvonulás után egy látványos kiszebáb égetéssel űzik el a telet. Ha már az Öreg Hölgy lába lesz a helyszín, két napra Zielinski Szilárd 1904-ben épült, 1000 köbméteres, 55 méter magas víztornya is ki fog nyitni. Az esemény hozza a kötelező megszokottat, a busókkal megspékelt felvonulás és a kiszebáb égetés mellett lesz:

  • forralt bor,
  • kézműves vásár,
  • zenés mulatság,
  • óriás építőkockák,
  • és kisvasút is,

PARTIKBÓL ÉS KOLBÁSZBÓL SEM LESZ HIÁNY SZEGEDEN

Nem semmi repertoárral készülnek a szegedi klubok a hétvégére. Nem lesz hiány kolbászból, és éjszakai partikból sem a Napfény Városában. Mutatjuk, mit tartogat a hétvége:

BÁRKA

Egy igazi télbúcsúztató rendezvényre készülnek szombaton Szegeden. Február 25-én ugyanis Kolbásztöltő verseny lesz a Belvárosban. A délelőtt 11-kor kezdődő eseménynek a Bárka ad otthont, és biztosítanak:

  • 4 kg sertés darálthúst, és hozzá kolbászbelet,
  • sátrat, asztalt, és padot.

Szombaton a kolbásztöltés után is érdemes lesz betérni a Bárkába. Dj Tymo dance, house és tech house mester pörgeti majd a lemezeket.

Helyszín: Bárka, Roosevelt tér 1., Szeged.

SING SING

Pénteken Szegedre érkezik az ország legnépszerűbb ismerkedős estje, vagyis a hódításé lesz a főszerep a Sing Singben. A lemezlovasok is csatasorba állnak, így fest a repertoár:

  • G3rixx: 23:00-00:00
  • Stephanie: 00:00-01:00
  • KKevin: 01:00-01:30
  • G3rixx: 01:30-02:00
  • Szecsei: 02:00-03:00
  • Regan Lili: 03:00-04:00
  • Strong R.: 04:00-05:00

Helyszín: Mars tér 14., Szeged

RETRO KLUB

Ismét megtelik a tánctér Szeged belvárosában:

  • pénteken jön a Hello Lányok Weldannal,
  • szombaton pedig Millennium Kids parti lesz Gabriel B-vel a Retro Klubban.

Helyszín: Retro Klub (Széchenyi tér 3, 6720).

HUNGI

A Hungi sem marad alul ezen a hétvégén Szegeden. Több eseményt is meghirdettek:

  • pénteken nemzetközi vizekre eveznek, jön az International Flag Party,
  • szombaton pedig a Girls on Fire, amikor a csajoké lesz a főszerep.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

SZÁZADFORDULÓS KABARÉEST A NAPFÉNY MŰTEREMBEN

Rövid, zenés és prózai műsorszámokból álló, „sokfogásos” színpadi vacsoraestet szerveznek pénteken a Napfény Műteremben. Terítékre kerül Hacsek és Sajó, Jenő és Lujza, Róbert és Evelin. Üdítőként pedig néhány közismert dallam, Holdvilágos éjszakán, Kalapom, Asszonykám adj egy kis kimenőt, Lesz maga juszt is az enyém, Ma este babám, Én mellettem elaludni nem lehet. Az est fellépői:

  • Szilágyi Annamária
  • Borovics Tamás
  • Gömöri Krisztián
  • a zongoránál pedig Kovács Gábor lesz.

Időpont: 2023.02.24., péntek, 17:30.

Helyszín: Szeged, Széchenyi tér 2/a.

TÚROGOMBÓC-CSODÁK A GARDENBEN

Sűrű az élet a Garden Bistro & Beach Szegednél, akik a hétvégén keresztbe-kasul túrógombócozzák a Napfény Városát. Klasszik Garden-program, amelynek lényege, hogy három napon át extravagáns túrógombóc-különlegességeket vesznek fel az étlapjukra.

Időpont: 2023.02.24-25-26.

Helyszín: Damjanich utca 7/A, Szeged.

A FELBONTATLAN LEVÉL A SZEGEDI PINCESZÍNHÁZBAN

Rálestünk a Szegedi Pinceszínház kínálatára is. Szombatra egy igazi csemegét tartogatnak a szegedi érdeklődőknek, színpadra állítják A felbontatlan levél című darabot Varga Bálint rendezésében. A darab két (fő)szereplője Martin Lovejoy festőművész és Dr. Ruth Noble pszichiáter orvosnő. Martin eddigi élete során megélt élmények, behatások, csalódások és konfliktusok hatására, sajátos énképet fejlesztett ki magában, ami zárkózottá, negatív önértékeléstől gyötrődővé, sérülékennyé, következésképpen magányossá, szeretethiányossá tette. Ezt a belső káoszt pattanásig feszítette egy rejtélyes, cím és feladó nélküli levél megjelenése. Vajon ki írhatta? Ki küld címzett és feladó nélküli levelet manapság? Ezen tépelődve Martin legsötétebb félelmei tódulnak a felszínre rég beágyazódott sebeket feltépve.

Időpont: 2023.02.25., szombat, 19:30.

Helyszín: Dugonics Tér 2., Szeged.

SZOMBATONKÉNT LÁTOGATHATÓ AZ ORCHIDEAHÁZ

A legszebb pompájukban láthatók ebben az időszakban az orchideák az Orchideaházban, ami a nagy érdeklődésre való tekintettel február 11-től szombatonként 10.00-15.00 óra között látogatható a Füvészkertben.

Helyszín: 6726, Szeged, Lövölde u. 42.

MANNA DALA

Február 24-én 19 órakor a Szent-Györgyi Albert Agóra szervezésében a Millenniumi kávéházban koncertezik a Manna Dala Akusztik, ahol új köntösbe bújva, akusztikus formában hallhatjuk a dalaikat. A saját dalaikon kívül felcsendül néhány feldolgozás is, valamint egy meglepetés produkcióval is készülnek.

Időpont: 2023.02.24., péntek, 18:30.

Helyszín: Agóra a Millenniumi Kávéházban (Dugonics tér 12.).

FARSANGOLÁS A SOMOGYI-KÖNYVTÁRRAL

Farsangolást szervez a Somogyi-könyvtár, öt helyszínen. A szombati családi napon lesz papírszínház, farsangi bütykölő és totó. A könyvtárosok pedig sok izgalmas és hasznos könyvet ajánlanak kikölcsönzésre. A papírszínházas mese felolvasása 11 órakor kezdődik.

A helyszínek:

  • Északvárosi Fiókkönyvtár (Gáspár Zoltán u. 6.)
  • Odesszai Fiókkönyvtár (Székely sor 11.)
  • Rókusi Fiókkönyvtár (Vértói út 5.)
  • Szeged vasútállomás (Indóház tér 2.)

Időpont: 2023. 02. 25., szombat, 10:00–16:00.

Mindezek mellett 2023. február 25-én szombaton az Alliance française tanárai és a Somogyi-könyvtár könyvtárosai álmodozni és farsangolni is várják az érdeklődőket. Az álmok színes világába Chagall és Kosztolányi-Németh Marianna segítségével jutunk és a program részeként elkészítjük színes télűző álarcunkat is. A program 11 órától magyar nyelven zajlik, de a francia nyelv iránt érdeklődő és azt tanulókat már 10 órától várja Lovas Mária, hogy tegyünk egy kirándulást franciául is a színek világába.

Helyszín: Alliance française, Szeged, Dugonics tér 2.

Időpont: 2023. 02. 25., szombat, 11:00.

MŰSORON A BÁLNA

Nagyon rég láthattuk a képernyőn Brendan Frasert, nem is a megszokott módon tért most vissza. Így írnak A bálna című új filmjéről, ami remek kikapcsolódást nyújthat a Cinema Cityben: Darren Aronofsky (Fekete hattyú, Rekviem egy álomért) új filmjének főszereplője Charlie (Brendan Fraser), egy 270 kilós angoltanár, aki a világtól elszigetelten él, egyetlen barátja Liz (Hong Chau) próbál neki segíteni a mindennapokban. Charlie úgy érzi, nem sok ideje maradt, ezért elhatározza, hogy rendbe hozza kapcsolatát elhidegült lányával, Ellievel (Sadie Sink).

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: jarisakti
'Fel a tetejéhez' gomb