Szegedi Arcok

A mi rendőreink a legjobbak: szegedi rendőrnő nyerte el idén a „Victima Protector” díjat

Dr. Szabó Csilla r. főhadnagy, áldozatvédelmi referens, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa nyerte el az áldozatsegítés területén kimagasló teljesítményt nyújtó szakemberek számára alapított „Victima Protector” díjat, számolt be a hírről közösségi oldalán a Csongrád-Csanád vármegyei rendőrség.

A DÍJAT PÉNTEKEN ADTÁK ÁT

Február 24-én, a Bűncselekmények Áldozatainak Világnapján második alkalommal került sor az Igazságügyi Minisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság által az áldozatsegítés területén kimagasló teljesítményt nyújtó szakemberek számára alapított „Victima Protector” díj átadására. A díjazottak között szerepelt dr. Szabó Csilla r. főhadnagy, áldozatvédelmi referens, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa, aki Budapesten vehette át az emlékérmet és az adományozást igazoló oklevelet.

AZ ÁLDOZATSEGÍTÉS KÖZÖS KÖTELESSÉG

A díjátadó ünnepségen Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkára elmondta, az áldozatsegítés közös kötelesség, szolgálat, amely a közvetett védelemmel kezdődik és a segítséggel válik teljessé. Habár az áldozatsegítés és -védelem szorosan összekapcsolódik, azoknak, akik ezen a területen dolgoznak, elkülönül a két feladat. Az áldozatok szempontjából azonban az a legjobb, ha a különböző részterületen dolgozó szakemberek szinte észrevétlenül működnek együtt az érdekükben – mutatott rá az államtitkár. Répássy Róbert kitért a civil szervezetekkel való együttműködés fontosságára is, és elmondta, hogy már több mint 130 helyi és országos egyesülettel, alapítvánnyal, szolgálattal dolgoznak együtt az áldozatokért, aminek köszönhetően egyre átfogóbb és sokszínűbb az az ellátás, amelyet a bajba került emberek kaphatnak.

Az Igazságügyi Minisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság közös díját tavaly adták át először. A szabályozás szerint a díj adományozását az országos rendőrfőkapitány kezdeményezheti a miniszternél. A díj évente tíz embernek adományozható, az elismeréseket a Bűncselekmények áldozatainak napja alkalmából adják át.

Forrás: Csongrád-Csanád vármegyei rendőrség FB oldala/MTI

Fotók: Csongrád-Csanád vármegyei rendőrség FB oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb