Közélet

Frontálisan ütközött két vonat Görögországban, 36-an meghaltak – a tragédia kapcsán Orbán Viktor is megszólalt

350-en utaztak azon a vonaton, amely egy tehervonattal ütközött Lárisza mellett az éjjel, közülük 36-an biztosan nem élték túl a balesetet, a sérültek száma százhoz közelít. A vonat első kocsijai gyakorlatilag megsemmisültek, miután kisiklottak és kigyulladtak. Az esettel kapcsolatban szerdán délután Orbán Viktor is megszólalt, részvétét fejezte ki a miniszterelnök Kiriákosz Micotákisz görög kormányfőnek.

Az Athénból Thesszalonikibe tartó Intercity eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött a Thesszalonikiből Láriszába tartó tehervonattal. Több kocsi kisiklott, legalább három lángba borult. A görög tűzoltóság szóvivője arról számolt be hajnalban, hogy legalább 26-an meghaltak és legalább 85-en megsérültek a balesetben. Azóta az áldozatok száma még tovább nőtt, szerdán délután 36 halálesetről lehet tudni. A láriszai kórház tisztviselői szerint összesen 53 ember maradt a sérültek közül az első vizsgálatok után a kórházban, közülük legalább 25-nek súlyos sérülései vannak.

ORBÁN VIKTOR IS MEGSZÓLALT

Részvétét fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök Kiriákosz Micotákisz görög kormányfőnek szerdán az előző éjjeli, számos halálos áldozatot követelő görögországi vonatszerencsétlenséggel kapcsolatban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

“Kérem, fogadja legmélyebb, szívből jövő részvétemet, amelyet Önnek és azoknak is szeretnék kifejezni, akik szeretteiket veszítették el, és egyúttal az egész nemzetnek, melyet mélyen megrázott ez a tragédia” – áll a miniszterelnök levelében. A kormányfő együttérzéséről biztosítja az áldozatokat és családtagjaikat, s egyúttal gyors felépülést kíván a sérülteknek.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb