Sport

Sporttörténeti bejelentés: Szegeden rendezik meg a 2023-as női röplabda VB-t

Januárban derült ki, hogy magyar helyszíne is lesz az idei női U19-es röplabda világbajnokságnak, ma pedig hivatalossá vált: augusztus 1. és 11. között a horvátországi Eszék mellett Szeged lesz a VB társházigazdája – adta hírül az SZRSE. A Pick Aréna ad otthont a nívós esemény mérkőzéseinek, a Szegedi Röplabda Sportegyesület pedig aktív szereplője a szervezői munkának.

“Nagyon boldogok vagyunk a szegedi vb-rendezés miatt! Megtisztelő, hogy szerepet kapunk a munkában, de még inkább örülünk az ifjú szegedi röplabdázók és a város sportkedvelői miatt, akik nemzetközi színvonalú meccseket láthatnak élőben, illetve van rá esély, hogy saját nevelésű tehetségünk pályára is lépjen”

– reagált a hírre Dávid Tibor, a Szegedi Röplabda Sportegyesület ügyvezető igazgatója.

Mint az egyesület közleménye írja, a nemzetközi szövetség (FIVB) számára jó ajánlólevél volt, hogy a Magyar Röplabda Szövetség felnőtt és utánpótlás tornákat, illetve egyéb kiemelt eseményeket is magas színvonalon bonyolított le. Ilyen volt a 2018-as női Európa Liga-döntő (Budapest), 2017-ben fiú U19-es, 2016-ban pedig leány U19-es Európa-bajnokság (Győr). Az újabb rendezés elnyerése sporttörténelmi jelentőséggel bír, ugyanis ez lesz az első magyarországi röplabda-világbajnokság.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb