Közélet

RTL Híradó: csak a megyeszékhelyeken lesz gyermek háziorvosi ügyelet hétvégenként

Csak a megyeszékhelyeken lesz gyermek háziorvosi ügyelet hétvégenként az új ügyeleti rendszer következményeként – nyilatkozta egy névtelenséget kérő gyermekorvos az RTL Híradónak. A Darth Vaderre torzított orgánumon megszólaló nyíregyházi orvos erős dolgokat mondott a csütörtök esti műsorban, például azt,

hogy „olyanok is fognak ügyelni, akik életükben nem láttak beteg gyereket, legfeljebb a sajátjukat.”

A híradós anyag Újfehértóval indított, a 13 ezres Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei város azok közé tartozik, amelyekben délután 4-től már nincs háziorvosi ügyelet, ha valakinek mégis szüksége van rá, este 10-ig Nagykállóra tud átmenni (már, ha tud), ezt követően a járási központokban kialakított ügyeleti pontok vagy az OMSZ telefonos vonala várja. Az új rendszer a fent említett mellett eddig Hajdú-Bihar és Győr-Moson-Sopron vármegyékben indult el, Csongrád-Csanádban még egyelőre a “régi” van érvényben.

A neve elhallgatását kérő orvos szerint miután az egészségügyi államtitkárság nem tárgyalt velük, az ügyeleti szerződések elutasításával próbálnak nyomást gyakorolni, így most sokan ingyen dolgoznak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb