KözéletSmart Szeged

Négynapos munkahét: egyre több vállalkozás lép az SZ-PLAST Ablak és a CE Glass nyomdokaiba

Az év elején számoltunk be róla, hogy két meghatározó szegedi vállalat, a 30 éve ablakgyártással foglalkozó SZ-PLAST Ablak és a korábban Szegeden, Szilánk néven üveget gyártó, mára Szatymazon üzemelő, az év gyára díjat is bezsebelő CE Glass is a négy napos munkahét rendszerére tért át. A Cégmenedzser friss kutatása szerint egyre többen kacérkodnak a két szegedi cégnél már bevált koncepció bevezetésén.

A felmérés alapján a hazai KKV-k

  • 34 százaléka már bevezette vagy teszteli, esetleg kacérkodik vele,
  • 43 százalékuk bár jó ötletnek, de kivitelezhetetlennek tartja saját iparágában,
  • 23 százalékuk pedig egyáltalán nem hisz benne.

Vagyis, jelen pillanatban minden harmadik magyar kis – és középvállalkozás gondolkodik a négy napos munkahét bevezetésén, vagy már a tettek mezejére is lépett.

„Úgy látjuk, az a vállalat fogja jó eséllyel meglépni a négynapos munkahéthez hasonló, rendszerszintű HR-változtatásokat, amely már az első pillanattól tudja mérni annak eredményeit, és azokat hatékonysága növelésére képes fordítani”

– idézte az Index Jagodics Tamást, a Cégmenedzser Szoftver Kft. tulajdonos-ügyvezetőjét. Szintén bíztató, hogy a válaszadók többsége (60%) CRM- vagy vállalatirányítási rendszert vezetne be, illetve webáruház indítását vagy fejlesztését tervezi, vagyis, digitális fejlesztésekbe fogott.

A két érintett, szegedi és Szeged melletti cég döntéséről és annak okairól az alábbi Szeged365 cikkekben számoltunk be:

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: auto swiper
  2. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb