Mindenmás

Vádat emeltek a sofőrökkel szemben: az egyik traktorral közlekedve törte le a sorompót, majd angolosan távozott, míg a másik nekihajtott az érkező vonatnak Szegeden

Vádat emeltek azokkal a férfiakkal szemben, akik a piros jelzés ellenére hajtottak be vasúti átjárókba a vármegyénkben. Az egyik eset tavaly nyáron Szegeden történt, míg a másik novemberben Szentesen – közölte pénteken a Szegedi Járási Ügyészség.

A közlemény szerint az egyik eset 2022. július 22-én történt, délben. Mint kiemelték, a férfi Szeged belterületén közelített meg figyelmetlenül egy vasúti átjárót, és hajtott a piros jelzés ellenére a sínekre. A jármű elejével nekiütközött az éppen akkor érkező vonatnak, melynek vezetője a fékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A balesetben szerencsére senki sem sérült meg, azonban a vasúti kocsiban 300 ezer forintos kár keletkezett.

TRAKTORRAL TÖRTE LE A SOROMPÓT, MAJD TÁVOZOTT

A második említett eset Szentesen történt, tavaly november 7-én. A közlemény szerint a település belterületén hajtott be a vasúti átkelőbe egy férfi traktorra úgy, hogy nem vette észre annak tilos jelzését, és a jármű emelőkarján megakadó sorompót letörte. A sofőr ezek után megállt, a sorompót az út szélére húzta, majd a hatóságok értesítése nélkül távozott.

A közleményben kiemelték, hogy a vádlottak a vasúti átjárót nem a kellő óvatossággal közelítették meg, így közlekedési szabályszegésükkel a vasúti közlekedésben részt vevők életét testi épségét gondatlanságból veszélyeztették.  A felelőtlen sofőrök ügyében a Szegedi Járásbíróság illetve a Szentesi Járásbíróság dönt majd.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb