Mindenmás

Napi pakk: felhős, szeles napunk lesz Szegeden, ma újra kinyitja kapuit a Kövér Béla Bábszínház

Ma egy hidegfront hatására beborul az ég felettünk, s noha esőre csak elszórtan lehet számítani, a szél megélénkül térségünkben, maximum 9 fokig szökik fel a hőmérő higanyszála. Örömteli nap lesz ez a legkisebbeknek, hiszen ma újra kinyitja kapuit a Kövér Béla Bábszínház, ahol Dániel András csodás meséiből alkotott Egy kupac kufli című előadással pezseg fel újra a színházi élet. Sőt, ma újranyit a Neumann Társaság szegedi informatikatörténeti kiállítása is a Szent-Györgyi Albert Agórában. Kávét a kézbe, meghoztuk a vasárnap reggel legfontosabb infóit, itt a Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Adorján, Adrián, Adria, Adrianna, Adrienn, Oliva, Olivér, Olívia, Özséb, Teofil, Virgil és Virgília nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 80 éve született Balázs Péter, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, szinkronszínész, színházigazgató.
  • 58 éve megszületett Kaszás Gergő, Jászai Mari-díjas színész.
  • 27 éve az 1972-es hatputtonyos tokaji aszú elnyerte a világ legjobb fehérbora címet.
  • 67 éve vetítették először a televízióban a King Kong-ot.

MA EGY HIDEGFRONT HOZ FELHŐS, SZELES IDŐT SZEGEDRE

Éjjel egy hidegfront érkezik térségünkbe, emiatt vasárnap már több felhő lesz az égen Szegeden, elszórtan futó záporok is kialakulhatnak. Hajnalban -1, délután 9 fok körül alakul a hőmérséklet.

MA ÚJRA KINYITJA KAPUIT A KÖVÉR BÉLA BÁBSZÍNHÁZ

“Bábszínházunk – oly sok más szegedi kulturális intézménnyel együtt – e hét végén nyithatja meg kapuit, ezt pedig már tűkön ülve várjuk! Nem kisebb eseménnyel rúgjuk be az ajtót, mint a március 5-én vasárnap 17 órakor kezdődő, Dániel András csodás meséiből alkotott Egy kupac kufli című előadásunk premierjével” – közölte kedden szerkesztőségünkkel a remek hírt a szegedi Kövér Béla Bábszínház.

MÁTÓL ÚJRA LÁTOGATHATÓ A NEUMANN TÁRSASÁG INFORMATIKATÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁSA AZ AGÓRÁBAN

A téli szünet után, március 5-én újranyit a Neumann Társaság szegedi informatikatörténeti kiállítása a Szent-Györgyi Albert Agórában – tájékoztatta a tudományos civil szervezet kedden az MTI-t.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: บับเบิ้ล
'Fel a tetejéhez' gomb