Sport

Pikáns hangulatú, parázs meccsen döntetlent játszott a Szeged – Csanád GA a Békéscsaba ellen

A pikáns hangulatú, parázs meccsen Temesvári Attila hajrában szerzett fejesgóljának köszönhetően 1-1-es döntetlent játszott a Szeged – Csanád GA Békéscsabán, tudatta a klub közleményében vasárnap.

Mint írták, csordulásig megtelt a vendégszektor a Kórház utcai stadionban, a szegedi szurkolók a kezdéstől egészen a hármas sípszóig kitartóan biztatták a szegedi csapatot, kiváló hangulatot teremtve ezzel. 

A KÜZDELEM DOMINÁLT A DÉL-ALFÖLDI DERBI ELSŐ FÉLIDEJÉBEN

Ahogy arra számítani lehetett, elsősorban a küzdelem dominált a dél-alföldi derbi első félidejében.  A hazaiak Mikló ballábas kapáslövésével veszélyeztettek először, a túloldalon Kundrák kísérlete szállt kapu fölé. A találkozó keménységét jól jelzi, hogy Géresi Krisztiánt kényszerűségből le kellett cserélniük a szegedieknek az első húsz percet követően. A játékrész hosszabbításában megtört a gólcsend: Horváth Péter kapott egy labdát a baloldalon, majd befelé húzva jobbal védhetetlenül lőtt Takács János hálójába. 

A FORDULÁST KÖVETŐEN KEZDEMÉNYEZŐBBÉ ÉS AGRESSZÍVABBÁ VÁLT A SZEGEDI CSAPAT

A gól okozta sokkra cserével reagált Sztevanovics-mester: Kundrák helyére Haruna érkezett a folytatásra. A fordulást követően sokkal kezdeményezőbbé és agresszívabbá vált a szegedi csapat. A frissen beállt gambiai támadónk rögtön helyzetbe is került egy kiváló kényszerítőzést követően, de Horváth a gólvonalról menteni tudott. A széleken próbáltuk megtörni a csabai védekezést, és ez többször sikerült is, ám a középre tett labdáknál pár centivel rendre lemaradtak a szegediek. A hajrához közelítve megtörtük a két meccs óta tartó gólcsendet: Szatmári remekül beívelt labdáját a hosszún érkező Temesvári Attila átbólintotta Póser-kapus felett, a játékszer pedig hálóban landolt. 

AZ UTOLSÓ 10 PERCBEN PAPRIKÁSSÁ VÁLT A HANGULAT

Az utolsó tíz percben igazán paprikássá vált a hangulat a pályán és azon kívül is. Tóth Bence félpályánál elkövetett taktikai szabálytalansága után a sértett Hodonicki Márk kirobbantott egy kakaskodást, aminek a végén mindketten sárga lapot kaptak. A jelenet közben a nézőtérről többször is megdobták a Szeged-Csanád Grosics Akadémia játékosait és a kispadukat poharakkal, az ezt szóvá tevő Germán Tamás csapatmenedzser pedig a kiállítás sorsára jutott. 

A ráadásban újabb gól már nem született, így 1-1-es döntetlennel zárult a déli-alföldi derbi.

ÖSSZEGZÉS:

Merkantil Bank Liga, 26. forduló
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE–SZEGED-CSANÁD GA 1–1 (1–0)
Békéscsaba, 1320
 néző. Vezette: Katona Balázs (Sinkovicz Dániel, Nagy Viktor)
BÉKÉSCSABA: Póser – Puskás G. (Hodonicki, 73.), Albert I., Szabó Cs., Mikló – Hamed (Váradi, 73.), Kitl M., Futó (Fazekas L., 59.), Horváth P. – Lukács R. (Máris, 73.), Czékus. Vezetőedző: Brlázs Gábor
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA: Takács J. – Könczey (Kővári, 71.), Temesvári, Szilágyi Z., Tóth B. – Papp Á., Szatmári L. – Prosser, Gajdos, Kundrák (Haruna, a szünetben) – Géresi (Bíró B., 21.) Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
Gólszerző: Horváth P. (45.) , ill. Temesvári (81.).

Forrás: szeged-grosicsakademia.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb