Közélet

70 éves lett a pedagógia és a neveléstudomány egyik legnagyobb hazai tekintélye, Csapó Benő – Szeged polgármestere is köszöntötte

“70 éves Csapó Benő. A városházán köszöntöttem Szeged díszpolgárát, a neveléstudomány egyik legnagyobb magyar kutatóját, oktatóját” – írta Botka László a köszöntés után hétfőn a közösségi oldalán. A polgármester hozzátette, hogy a pedagógia, az oktatáselmélet és a neveléstudomány egyik legnagyobb hazai tekintélye, azaz Csapó Benő március 5-én töltötte be 70. életévét.

“Tanárgenerációk sorának tanította meg, hogyan érdemes a gyerekeknek az érdeklődését felkelteni, a képességeiket fejleszteni, a tudást átadni. Veszprém megyében született, de több mint 50 éve Szegeden él és dolgozik. A gyermekközpontú oktatás, az örömteli tanulás fontosságát hirdeti és tanítja” – tette hozzá.

PRIMA PRIMISSIMA DÍJAS NEVELÉSTUDOMÁNYI OKTATÓ

Csapó Benőt 2016-ban választották meg Szeged díszpolgárává. Prima Primissima díjas neveléstudományi kutató, egyetemi tanár a Szegedi Tudományegyetemen, ahol a Neveléstudományi Doktori Iskola és az általa alapított Oktatáselméleti Kutatócsoport vezetője. Az 1995-ben Nagy József alapította MTA-SZTE Képességfejlődés Kutatócsoport 2001. január óta működik a vezetésével.

Isten éltesse Szeged díszpolgárát, Csapó Benőt!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb