Szegedi Arcok

Megvan, hogy ki lesz a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója? Egyhangúlag támogatta a szakmai bizottság Barnák László pályázatát

“Gratulálunk Barnák Lászlónak, a Szegedi Nemzeti Színház és a Szabadtéri Játékok főigazgatójának. Az elmúlt öt évben a koronavírus és a gazdasági válság ellenére is nagyszerű teljesítményt nyújtott. Pályázatát egyhangúlag támogatta a Bíráló Bizottság, az új színháztörvény szerint csak őt választhatja meg a közgyűlés. Örömmel és bizalommal tesszük ezt meg” – írta Botka László, városunk polgármestere a közösségi oldalán, miután hétfőn meghallgatta a kilenctagú szakmai bizottság a Szegedi Nemzeti Színház és a Szabadtéri Játékok főigazgatói székére pályázó három jelöltet.

Pontosan egy héttel ezelőtt szavazott a Szegedi Nemzeti Színház, akkor a voksok alapján Barnák Lászlót akarták továbbra is főigazgatónak. Ekkor minden színházi dolgozó voksolt a mai társulati szavazáson, amely az alábbiak szerint alakult:

  • Barnák László 150,
  • Peller Károly 83,
  • Tóth Péter pedig 15 szavazatot kapott.

MEGVOLT A BIZOTTSÁGI MEGHALLGATÁS

A társulat döntését követően hétfőn bizottsági meghallgatást tartottak. A kilenctagú szakmai bizottság mind a három jelöltet meghallgatta. Barnák László regnáló direktor, Peller Károly színész-rendező és Tóth Péter zeneszerző, egyetemi tanár összefoglalták a pályázatukat, illetve kérdésekre kellett válaszolniuk. Mint kiderült, Barnák László szerepelt a legjobban: egyhangúlag, kilenc igennel támogatták. Arról, hogy Barnák László lesz-e az igazgató a közgyűlés és végül a szakminisztérium dönt majd. A másik két jelöltről egyébként nem is szavazhat Szeged közgyűlése.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb