Szegedi Arcok

Rendszeresen felkutatják az elhagyatott tanyákat a rendőrök migránsokat keresve

“A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Szerbiával közös államhatár-szakaszán tavaly több, mint 87 000 illegális migránst akadályoztak meg az államhatár jogellenes átlépésében, ez a szám Szeged lakosságának mintegy fele” – közölte a megdöbbentő adatokat a Csongrád-Csanád vármegyei rendőrség a közösségi oldalán.

A posztban azt is kiemelték, hogy néhány külföldi azonban olykor átjut az első védelmi vonalon. Őket a határrendészeti járőrök a határvonaltól számított néhány kilométeren belül kutatják fel és vonják intézkedés alá. A határmenti települések külterületein sok elhagyatott tanya van, ezeket a járőrök rendszeresen ellenőrzik, ugyanis a migránscsoportok gyakran ezekben pihennek meg.

FOKOZÓDÓ MIGRÁCIÓS NYOMÁS

Fokozódik a migrációs nyomás a déli határon – ezt ma jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán. Bakondi György azt mondta: ebben a helyzetben a magyar kormány arra törekszik, hogy az Európai Unió, egyben Magyarország határától minél távolabb erősítse meg a határőrizetet a balkáni útvonalon. Ezt a célt szolgálja, hogy nemzetközi együttműködés részeként magyar rendőri kontingens teljesít szolgálatot Szerbia déli határán – tette hozzá.

TÖRÖKORSZÁG ÉS GÖRÖGORSZÁG IS FALAT ÉPÍT

Mint hozzátette, Törökországban 5 millió migráns tartózkodik és belső Afrikából is egyre többen tartanak Észak-Afrikába és onnan Európa felé. Ezért Törökország és Görögország is falat épít a keleti határain – sorolta. Hangsúlyozta, hogy a migrációs nyomás a korábbi időszakokkal ellentétben a tél folyamán sem csökkent. Ez egyrészt az enyhe időjárás, másrészt annak a következménye, hogy az embercsempész-hálózatok egyre szervezettebbek. Felszámolásuk csak nemzetközi együttműködéssel valósítható meg – mondta Bakondi György.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: camere frigorifice
'Fel a tetejéhez' gomb