Mindenmás

Gratulálunk a Ildikónak! Megnyerte a Szeged365 meghívását a Malátába, az ÍR- SKÓT- ANGOL vacsoraestre! Mutatjuk a különleges étel és itallapot!

A Maláta Szeged kultikus helye: nem csak azért, mert a Fekete házban van, amely ikonikus épületnek a történetéből írni lehetne egy kulturális kalandregényt, hanem azért is, mert büszke szegediként elmondhatjuk: itt vannak a világ legjobb kézműves sörei, és itt vannak azok a különleges gastroélmények, amelyeket sehol máshol nem találhatunk meg Szegeden. Ezen a héten beindult az ÍR- SKÓT- ANGOL hetek, ahol különleges sörök mellé, fenséges ételeket is fogyaszthatunk. A cikkben megmutatjuk az étel- és itallapot is nektek!

Azt szerintünk már tudjátok: Szeged egy igazi gastro-főváros, ahol mindig találunk különlegességeket is. A Maláta a Fekete-ház udvarában, télen pedig az épületben található, hangulatos pub. Imádjuk, annál is inkább, mert amikor ott járunk a Szeged365 kamerájával, akkor bizony Goda Gábor séf barátunk mindig megmutatja mi készül éppen a konyhában. Legutóbb az ÍR-SKÓT-ANGOL tematikus hetekre készült ételeket mutatta be nekünk a Maláta séfje:

Ildikónak ezúton is gratulálunk, Ő volt az a szerencsés olvasónk, akit a párjával együtt meghívunk egy vacsorára a Malátába. A Szeged365 Family tagjainak mindig igyekszünk kedveskedni egy-két boldogsággal, igazi szegedi élménnyel.

Az ételeket ahogyan a Szeged365 videójában is láthattátok, mi is megkóstoltuk. Csak szuperlatívuszokban tudunk róluk írni, érdemes megkóstolni ezeket az ízeket is. A helyetekben már foglalnám is az asztalt a Malátába!

Részletesen tehát a következő fenséges tematikus csodákat tudjuk ajánlani Nektek:

  • ÍR GULYÁS: kakukkfüves, rozmaringos marha  gulyás, sárgarépával, burgonyával és zellerrel)
  • BANGERS: grillezett angol kolbász, burgonyapürével és tormás zöldborsóval)
  • HAGGIS: sertés belsőségek zabbal és szerecsendióval ízesítve, burgonyapürével és sült répával)

Ha már a következő hetek a britt szigetekről fognak szólni, hoztak is hozzá pár különleges tételt nekünk Szegedre: Bombardier British Ale, ami egy itthon ritkán előforduló típusba tartozik, még pedig a Best Bitter-be. Hogy, ez mit is jelent pontosan? Ez egy klasszikus világos aranyból borostyánba hajló enyhén maláta centrikus ivó Ale. Csak és kizárólag a helyi komlók kerülhetnek bele, így megadva a jellegzetes picit fűszeres, gyümölcsös, kesernyés íz jegyeket.

Az O’hara-stól ami írország kézműves sörfőzésének úttörője. Mely egy 1996-ban alapított családi vállalkozásból nőtte ki magát, és vette fel a versenyt a ma már nagyüzeminek számító Guiness-el. Mi tőlük hoztunk nektek két igazi nagyágyút:

Egy típusának mintapéldánya: Irish Red Ale-t. Ami a karamell maláták játékával és lágy kellemesen édeskés ízével lehet a legjobb párosa például: egy különleges jó Ír Gulyásnak.

Az  Irish Stout különlegessége abban rejlik, hogy a már jól megszokott kávés étcsokis ízvilág ellenére krémes lágy textúrával rendelkezik, melyet  vékony fehér tartós hab koronáz meg. 

Maláta Télen is nyitva! Asztalfoglalás: +36 30 190 2500 E-mail: [email protected] Cím: Fekete Ház udvara (Somogyi u. 13.), Szeged, Hungary

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb