Mindenmás

Razziázott a NAV: egy több mint 3 milliárd forintos áfacsalást buktattak le a Csongrád-Csanád vármegyei nyomozók, 10 személyt vettek őrizetbe

Több, mint 3 milliárd forintos áfacsalás miatt a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség a letartóztatását indítványozta annak a 10 személynek, akik nagyértékű mobiltelefonok uniós beszerzésével összefüggésben építettek ki egy bűnszervezet és okoztak éveken keresztül több milliárdos vagyoni hátrányt az állami költségvetésnek – közölte csütörtökön az ügyészség.

Mint kiemelték, a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság Csongrád-Csanád Vármegyei Vizsgálati Osztályának munkatársai kedden nagyszabású akció keretében országszerte több helyszínen végeztek kutatást, biztosítottak bűncselekményből származó vagyont és vettek őrizetbe 10 személyt.

TÖBBSZINTŰ CÉGHÁLÓZATOT HOZTAK LÉTRE

Az eljárás alapjául szolgáló gyanú szerint a gyanúsítottak 2017 áprilisa és 2021 áprilisa között működtettek egy, az egész országra kiterjedő, többszintű céghálóból álló bűnszervezetet, amely ún. körhintacsalással kerülte ki az uniós beszerzésű mobiltelefonok értékesítése után fizetendő adót. A nyomozó hatóság az akció napján 20 személyt hallgatott ki gyanúsítottként, közülük 10 személyt őrizetbe is vett.

MA DÖNTENEK A LETARTÓZTATÁSRÓL

A különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség indítványozta a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt. Az ügyészi indítványokról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója fog dönteni a mai napon.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb