Szegedi Arcok

“Otthonát alig 1 óra alatt megmentettük” – rengeteg felajánlás érkezett a 82 éves Laci bácsinak, aki majdnem utcára került Szegeden

“Laci bácsi otthonát alig 1 óra alatt megmentettük. Érkezett felajánlás anyagbeszerzésre és szakmunkára is. Március 30-ig végeznünk kell” – osztotta meg a friss fejleményeket a közösségi oldalán Chovanecz Kata önkormányzati képviselő, miután megírtuk, hogy utcára tehet az IKV egy 82 éves szegedi bácsit, akiért óriási összefogás indult a városunkban.

Szerdán számoltunk be arról, hogy az utcára tehet az IKV Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt. (IKV) egy 82 éves férfit, aki 1999 óta bérli Tisza Lajos körúti lakását szociális alapon. Mint az önkormányzati tulajdonban lévő cég leveléből kiderült, ha az idős szegedi nem tesz eleget karbantartási kötelezettségének március 30-ig, ki kell költöznie otthonából. 

FESTŐK ÉS VÁLLALKOZÓK IS SEGÍTENEK

Laci bácsi történetére Chovanecz Kata hívta fel a figyelmünket, és mint kiderült, hatalmas összefogás kerekedett az idős férfiért Szegeden. Festők, és egy nagylelkű vállalkozó is felajánlotta a segítségét, és mint az önkormányzati képviselő a közösségi oldalán írta: “Laci bácsi otthonát alig 1 óra alatt megmentettük. Érkezett felajánlás anyagbeszerzésre és szakmunkára is.”

MINDEN A LEGNAGYOBB RENDBEN LESZ

A képviselő mindezek mellett csütörtökön azt is közölte, hogy a szakmai csapat kivonult Laci bácsihoz felmérni a terepet. “Sajnos a munka nagyobb volumenű lesz, mint amire számítottunk. Tisztasági festést nem lehet végezni, mert enyves festés van a szobákban és a fürdőszobában, ami azt jelenti, hogy le kell kaparni a falat, vakolatot. Ez jelentős többletkiadást, és többletmunkát okoz, de nem adjuk fel. Laci bácsi reggelre rosszul lett, az utóbbi időben sokat idegeskedett a lakás miatt, azonban ma megnyugtatták a festők: minden a legnagyobb rendben lesz, nem kell kiköltöznie a lakásból, sem a festés idejére, sem utána.”

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb