Mindenmás

Napi pakk: 11 fok, viharos szél, Naturtex Kupa és korábban záró szegedi posta

Hidegfront robogott be térségünkbe, ami előbb esőt, délutánra napos időt, valamint viharos szelet ígér Szegedre. Később csapadékra már nem kell számítani, viszont visszaesik a hőmérséklet, ma már csak 11 fok lehet maximum városunkban. Hoztunk egy nagy csokornyi programot is szombatra, és már most szólunk: ma korábban zár az egyik szegedi posta! Főzz egy jó nagy bögre kávét, és tarts ma is a Szeged365-tel, itt a napi pakk!

NÉVNAPOSOK ÉS DANCS ANNAMARI SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Szilárd, Aladár, Bendegúz, Konstantin, Teréz, Terézia, Tímea és Ulrik nevű olvasónknak! Születésnaposok is jutottak mára:

  • 80 éve látta meg a napvilágot Lukáts Andor, Kossuth-díjas színész, rendező, egyetemi tanár, színházigazgató, érdemes művész,
  • 73 éve Jerry Zucker filmrendező, akinek az Airplane-t és a Csupasz pisztoly filmeket köszönhetjük,
  • valamint 42 éve Dancs Annamari, erdélyi magyar énekesnő.

ELFÚJ A SZÉL BENNÜNKET

Szombatra egy markáns hidegfront hoz viharos északnyugati szelet és több fokos lehűlést Szegedre. A maximumok mindössze 6 és 11 fok között alakulnak. A reggeli órákban gyakran lesz felhős az ég és kisebb eső is kialakulhat, majd délutánra kisüthet a nap, viszont az erős szél egész szombaton velünk marad.

PROGRAMOKBAN BŐVELKEDŐ HÉTVÉGE

Végre újranyitottak a kulturális intézmények, így kaptunk egy nagy csokornyi programot a hétvégére. Már nyitva van a Belvárosi Mozi, az Agóra és a Kövér Béla Bábszínház is, sőt, az éjszakai klubok is készülnek Szegeden. Összeszedtük a legtutibb programokat Neked:

JÖN A XIII. NATURTEX KUPA

Ismét a nagy hagyományokra visszatekintő viadallal indul a szezon, a hétvégén ugyanis a XIII. Naturtex Kupának ad otthont a Tiszavirág Sportuszoda – írja a Szegedi Úszó Egylet a közösségi oldalán. A HAÁSZ SZUE szervezésében szombaton és vasárnap 25 klub 260 úszója 1200 alkalommal áll rajthoz.

KORÁBBAN ZÁR A POSTA

Egy országos informatikai adatközponti karbantartás miatt számos postai szolgáltatás nem lesz elérhető 24 órán keresztül – közölte a Magyar Posta. Mint kiemelték, a karbantartás március 11-én, szombaton 18 órakor kezdődik és március 12-én szintén 18 óráig tart. A karbantartás Szegeden a Rókusi körúti Tescoban működő postát is érinti majd, szombaton egy órával korábban zárnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb