Mindenmás

Napi pakk: felhős, de szélmentes napunk lesz, ma van a szegedi nagy árvíz 144. évfordulója

Szerencsére a tegnapi viharos szél ahogy jött, már ment is Szegedről, s ma szélcsendes, felhős vasárnap vár ránk. Jelentős ez a nap városunk történelmében, ugyanis ma pontosan 144 éve az 1879. évi szegedi nagy árvíznek. Szurkolhatunk ma úszóinknak is a XIII. Naturtex Kupán, valamint jó, ha tudod, karbantartást végez a Posta, ami a Rókusi körúti Tescoban működő hivatalt is érinti. Kávét a kézbe, kortyolj egy nagyot, hogy jól induljon a vasárnap, meghoztuk a Napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Gergely, György és Miksa nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a 1879. évi szegedi nagy árvíz 144. évfordulója.
  • Ma van a tudósok, tanárok, tanulók, iskolák, valamint a zene védőszentjének, Nagy Szent Gergelynek ünnepe.
  • 24 éve Magyarország csatlakozott a NATO-hoz.
  • 129 éve adták el az első üveg Coca-Cola üdítőitalt.
  • Ma 76 éves Fenyő Miklós rock and roll énekes, zenekarvezető, billentyűs, a Hungária együttes alapítója.
  • 44 éve meghalt Vaszy Viktor zeneszerző, karmester, a Szegedi Nemzeti Színház egykori igazgatója (1957–1969), a Szegedi Szabadtéri Játékok egyik megújítója és zenei irányítója.

VISSZATÉRNEK A REGGELI MÍNUSZOK, SZÉLMENTES, FELHŐS-NAPOS IDŐNK LESZ MA SZEGEDEN

A vasárnapi napsütést a megnövekedő felhőzet zavarja meg Szegeden, szerencsére azonban csillapodik a szél és csapadék sem várható térségünkben. Hajnalban -2 fokig hűl le a hőmérséklet Szegeden, napközben 9 fokot mérhetünk.

FOLYTATÓDIK A XIII. NATURTEX KUPA

Ismét a nagy hagyományokra visszatekintő viadallal indul a szezon, a hétvégén ugyanis a XIII. Naturtex Kupának ad otthont a Tiszavirág Sportuszoda – írja a Szegedi Úszó Egylet a közösségi oldalán. A HAÁSZ SZUE szervezésében szombaton és vasárnap 25 klub 260 úszója 1200 alkalommal áll rajthoz.

KARBANTARTÁST VÉGEZ A POSTA

Egy országos informatikai adatközponti karbantartás miatt számos postai szolgáltatás nem lesz elérhető 24 órán keresztül – közölte a Magyar Posta. Mint kiemelték, a karbantartás március 11-én, szombaton 18 órakor kezdődik és március 12-én szintén 18 óráig tart. A karbantartás Szegeden a Rókusi körúti Tescoban működő postát is érinti.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb