Mindenmás

Újabb részletek az M1 tömegtragédia kapcsán: mégis van halálos áldozat, ketten életveszélyes állapotban vannak

Magyarország történetének egyik legsúlyosabb tömegszerencsétlensége következett be szombat délután, mint előző cikkünkben írtuk, 32 személyautó, 5 kisteherautó és 5 kamion volt érintett az M1-es autópályán, Mány térségében bekövetkezett balesetben. A járművek közül 19 személyautó, egy kisteherautó és egy kamion gyulladt ki, az MTI tájékoztatása szerint a műszaki mentést és a helyszínelést vasárnap reggelre fejezték be. Sokáig úgy tűnt, hogy csodával határos módon nincs halálos áldozata a szerencsétlenségnek, ám a rendőrség szombat késő este mégis azt jelentette, hogy egy holttestet találtak a roncsok alatt.

Szimicsku László, az autópálya-kezelő szóvivője (aki egyébként szegedi születésű, évekig a Rádió 88 – ban olvasta a híreket) tájékoztatása szerint egy 20 méteres sávban egy lokális szélátfúvás keletkezett, amit súlyosbított, hogy a környező mezőgazdasági földeken az elmúlt napokban munkálatokat végeztek, föllazították a talajt, és az orkánerejű szél felkapta a port, és befújta az autópályára. Az Index szerint a lokális szélátfúvásba futott bele néhány autó. Valaki fékezni kezdett, és tulajdonképpen egy tömegkarambol alakult ki.

A szóvivő arról számolt be az RTL-nek, hogy amint értesültek a balesetről, megnézték a kameraképeket, de azokon igazából csak annyit lehetett látni, hogy tűz ütött ki, a környéken ugyanis nagy volt a szél.

A helyszínen apokaliptikus állapotok alakultak ki, a gyerekek a lángoló autóktól pár méterre kerestek menedéket maguknak a szüleikkel. Az autópálya Budapest felé vezető oldalán is összeütközött két gépkocsi, de azok nem égtek ki.

Magyarország egyik legsúlyosabb közúti közlekedési balesetében 

  • 40 ember sérült meg,
  • akik közül egy ember meghalt;
  • két ember életveszélyes állapotban van;
  • 12 ember – négy gyermek és nyolc felnőtt – súlyos,
  • míg 25 ember, 6 gyermek és 19 felnőtt  könnyű sérüléseket szenvedett

– tájékoztatott a BRFK.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb