Mindenmás

Kiderült, ki az egyetlen áldozata a hétvégi tömegbalesetnek

Sokáig úgy tudta az egész ország, hogy a példátlanul nagy tömegszerencsétlenségnek csak sérültjei vannak, de utána kiderült: egy áldozatot sajnos követelt a horror baleset. Most kiderült az is, ki az egyetlen áldozat.

A brutálisan erős, helyenként rekordokat megdöntő viharos szél komoly problémákat okozott Szegeden is. Számtalan fakidőlésről kellett írjunk, és a közlekedőket is figyelmeztettük, ha tehetik ne most induljanak úton, különösen vigyázzatok a kerékpáros közlekedőkre.

Az autópályáról is kaptuk az információkat, hogy az orkán erejű szél az M5-ön is több helyen annyi felszíni homokot, port szórt az útra, mintha valaki a közelben tüzet gyújtott volna. De nem füst volt, hanem por. A baleset pedig az M1-en történt, itt írtunk róla elsőként:

Sokáig úgy tudtuk mi is, hogy szerencse a szerencsétlenségben, hogy áldozattal nem jut a több tucat jármű összeütközése. Sajnos aztán kiderült, hogy egy áldozatot találtak az összerncsolt járművek között.

A Blikk információi szerint a tömegszerencsétlenség idején hárman utaztak az autóban, ahol Ádám nem élte túl a balesetet, felesége súlyos, a kislányuk pedig könnyű sérülést szenvedett. A porátfúvás miatt kialakult tömegszerencsétlenségben 40-en sérültek. Tizenkilenc személyautó egy teherautó és egy kamion is kigyulladt.

Megkérdeztünk egy biztosítási szakértőt, aki elmondta: ekkora méretű balesetnél nagyon sokáig tart a kivizsgálás, és elképesztpően sok pert indítanak, akár évekig is eltarthatnak az ügyek. Éppen ezért most a károsultak soron kívül, az ítélet előtt hozzájuthatnak a jogos kárigényükhöz, mivel Magyarországon a katasztrófahelyzeteknél ezt az eljárást kell alkalmazni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb