Mindenmás

Kidől fák, meglazult tetőcserepek – nem unatkoztak a hétvégén sem a vármegyénk tűzoltói

Szombaton az erős szél adott munkát a vármegyei tűzoltóknak. Összesen öt lakossági bejelentés érkezett leszakadt faágakról, kidőlt fákról. Szentesen, és Szegeden kellett műszaki mentéseket végezniük az egységeknek. Személyi sérülés egyik esetben sem történt – közölte hétfőn a katasztrófavédelem

Újszegeden is fákat döntött ki az erős szél. Az Újszeged, az én otthonom nevű Facebook csoportba posztolta az alábbi fotókat az egyik tag:

A katasztrófavédelem mindezek mellett azt is írja, hogy a szél két családi házban is visszafújta az égésterméket a helyiségekbe. A szén-monoxid-érzékelők mindkét esetben jeleztek, a lakók azonnal tárcsázták a segélyhívót. A berendezésnek köszönhetően személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

MEGLAZULT TETŐCSERÉP, BEJÁRATI AJTÓ ELÉ DŐLT FA

Az összesített közleményből kiderült, hogy a bejárati ajtó elé dőlt egy fa Szentesen, a Kertész utcában vasárnap. A bejelentést követően a szentesi egység motoros láncfűrésszel, rövid idő alatt elvégezte a beavatkozást. Mindezek mellett több meglazult tetőcserép is veszélyeztette a gyalogosokat vasárnap Makón, a Liget utcában. A város tűzoltói létra segítségével távolították el a magasban lógó cserepeket, a gyors beavatkozásnak köszönhetően nem sérült meg senki. 

ORSZÁGOS SZINTEN CSAKNEM 60 ÉPÜLETBEN KELETKEZETT KÁR

Országszerte több mint 500 esetben riasztották a tűzoltókat szombaton a viharos erejű szél okozta károkhoz. A legtöbb esetben fő- és mellékutakra, házakra dőlt fák, letört ágak okoztak gondot, csaknem 60 épületben keletkezett kár. A tűzoltók folyamatosan dolgoztak a károk felszámolásán – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a közösségi oldalán.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: aparat racire aer
'Fel a tetejéhez' gomb