Kikapcs

Újra támadnak a fényre csúnyuló lányok – 40 éves Czutor Zoli legendás zenekara, Szegeden ünneplik a Nyers születésnapját!

“Az első fellépésünk negyvenedik (!) évfordulóját ünnepeljük születésünk helyén, az életünk és szívünk közepén, Szegeden március 25-én, szombaton” – jelentette be közösségi média oldalán a Legszegedibb Zenész szavazásunkat megnyerő Czutor Zoltán, a Nyers és Belmondo zenekarok alapítója. A négyszeres jubileum kapcsán hamarosan rengeteg részlettel érkezünk a Szeged365.hu-n, azonban most a legfontosabb három tétellel kezdünk:

  • Helyszín: HUNGI Vigadó
  • Dátum: 2023. március 25., szombat 18:00 – 22:45
  • Jegyvásárlási link ITT.

“Sokan lesznek velünk, akikkel valaha együtt játszottunk és sokakra számítunk, akiknek most és akkor is fontos volt a zenekar, a szabadság, a meglepetések és a játék. De legjobban azokra apellálunk, akik mindig is utáltak unatkozni” – írta posztjában Zoli.

40 ÉVE INDULT A NYERS, AKIK NÉLKÜL NEM VOLT BULI A JATE ÉS SZOTE KLUBOKBAN

Ma délután megpróbáltuk összeszámolni a Szeged365 szerkesztőségében, hogy – a rangidős tisztek közül – hány alkalommal tomboltunk a “Fényre csúnyuló lányok” és a “Gyengébb nem szívat” című Czutor-himnuszokra, átérezve annak minden sorát, de nem sikerült.

Rengetegszer.

Óriási zenei múlt áll a Szegedről indult zenekar mögött, mint az eseményben írják, 2022. december 30-án volt 40 (!) éve, hogy először színpadra állt az akkor még általános iskolás gyerekekből álló formáció, amit nem sokkal később Nyers néven ismert meg a közönség. Az ’90-es évek második fele és a 2000-es évek eleje magyar rock- és underground zenei életének meghatározó zenekara 2005-ben felfüggesztette aktív működését és csak különleges alkalmakra áll néha össze.

APÁRÓL FIÚRA: ZOLI KISFIA, SIMON IS FELLÉP AZ ESEMÉNYEN

A koncerten a Nyers, mint főprodukció vendégekkel kiegészülve áll majd színpadra.

A klasszikus Nyers-felállást megelőzi, egy speciális Belmondo koncert, ahol kizárólag azok a dalok hangzanak el, amelyek a Nyers legutolsó, feloszlás előtti szakaszában készültek. A Nyers utolsó demóverzióiban ugyanis már léteztek azok a számok, amelyek – mint Czutor szerzemények – a Belmondo első (és részben második) albumának gerincét alkották. Ezek közül a dalok közül vannak, amelyek 15 év után először hangzanak el újra élőben, színpadon.

Igazi érdekessége az eseménynek, hogy az évfordulós koncerten fellép még a nagyon fiatal, de már a 2022-es Sziget Fesztiválon is koncertezett Street Sixteen. A 10, 12, illetve 13 éves általános iskolások rockzenekarának egyik tagja Czutor Simon, Czutor Zoli kisfia. A kissrácok koncertjével méltó keretet állítunk az egykori “gyerek-Nyersre” való emlékezésnek.

A menetrend így fest:

  • 18:30 Kapunyitás
  • 19:30 Street Sixteen
  • 20:15 Belmondo
  • 21:00 Nyers

A részletek kapcsán hamarosan Czutor Zolit fogjuk faggatni, az eseményt ITT, a jegyeket pedig IDE kattintva találod meg. A végére itt hagyunk pár egészen büntetős fotót az ős-Nyersről, a gyöngyszemeket a srácok Facebook oldaláról csentük el:

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: แทงหวย LSM99
'Fel a tetejéhez' gomb