Szegedi Arcok

Óriási büszkeség: Hat szegedi is Magyar Érdemrendet kapott ma a nemzeti ünnep alkalmából

Március 15-én az örök magyar alkotó és szervező erőt ünnepeljük – mondta Csák János kulturális és innovációs miniszter a Pesti Vigadóban a magyar érdemrendek, illetve az állami művészeti díjak keddi átadásán. Az eseményen összesen hat szegedit díjaztak, többek között a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Neurológiai Klinikájának igazgatója és az SZTE biológiai intézetének vezetője is Magyar Érdemrendet vehetett át.

Csák János összesen 102 állami kitüntetést adott át; a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét 32-en, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét 49-en, az Érdemes Művész kitüntetést 12-en, a Kiváló Művész elismerést hatan, a Magyarország Babérkoszorúját pedig hárman kapták meg.      

“Különleges nap ez a mai, térben és időben távoli, mégis szerves egységet alkotó és azonos gyökerekből táplálkozó eseményeket és teljesítményeket ünneplünk”

– hangsúlyozta az MTI beszámolója alapján Csák János.

A miniszter szavai szerint március 15-én az elődökre emlékezve, “az örök magyar alkotó- és szervezőerőt ünnepeljük, a szabadságvágyunkat és az élni akarásunkat”.

Az eseményen összesen hat szegedit díjaztak, akikre rettenetesen büszkék voltunk ma a Szeged365 szerkesztőségében:

  • Csúri Károly germanista, az SZTE professzor emeritusa – Magyar Érdemrend Tisztikereszt, polgári tagozat
  • Dr. Metzősi Gábor, az SZTE professzor emeritusa – Magyar Érdemrend Középkereszt, polgári tagozat
  • Mader Béla, az SZTE Klebelsberg Könyvtárának nyugalmazott vezetője – Magyar Érdemrend Lovagkereszt, polgári tagozat
  • Gácser Attila biológus, az SZTE Természettudományi és Informatikai kar biológia intézetének vezetője – Magyar Érdemrend Lovagkereszt, polgári tagozat
  • Pécsváradi Ferenc Attila, az SZTE Növénybiológiai Tanszék docense – Magyar Érdemrend Lovagkereszt, polgári tagozat
  • Klivényi Péter neurológus, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Neurológiai Klinikájának igazgatója – Magyar Érdemrend Lovagkereszt, polgári tagozat

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb