Mindenmás

Akkora nádastűz volt az Alföldön, hogy pirosra festette az éjszakai égboltot

Nádastűz volt Kenderes és Kunhegyes között és a Fertő-tónál is, mely pirosra festette az égboltot – írja az Időkép. Mint kiemelték, kedden a kora esti órákban Kenderes és Kunhegyes között nádastűz keletkezett, csaknem 200 hektáros területen tomboltak a lángok.

Jelentésük szerint a karcagi, a mezőtúri és a püspökladányi hivatásos, a kisújszállási önkormányzati, valamint a kengyeli önkéntes tűzoltók több oldalról, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották a lángokat.

MEGFESTETTÉK A FELHŐKET

Éjfél után még azt is közzétették, hogy a terület jellege miatt felügyelet mellett leégetik a nádast. A tűz nem veszélyeztetett semmit, viszont a lángok messziről is láthatóak voltak, illetve megfestették a felhőket.

Mindeközben az ország másik oldalán, a Fertő-tónál is ég a nádas. Az egységek vízsugarakkal és kéziszerszámokkal, több oldalról avatkoznak be még most is, a még nem lángoló területet locsolják át. Itt a tűzoltók munkáját az erős szél nehezíti. A portál egyik olvasója hajnali 3-kor, Rajkáról fotózta az alábbi képet a Fertő-tónál lángoló nádasról:

Fotó: Szőke Bendegúz.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb