Közélet

Késik a makói Hagymatikum befejezése és költségesebb lett a kivitelezés is

Eredetileg 21 hónapja volt a versenyeztetés során nyertes Fehérép Építőipari és Kereskedelmi Fővállalkozó Kft.-nek, hogy nettó 7 milliárd 279 millió forintért elvégezze a makói Hagymatikum fürdő fejlesztését, amire 2021 áprilisában, azaz közel két éve szerződött, ám a napokban nyilvánosságra került szerződésmódosítás alapján csak ez év végére kell teljesítenie a vállalását – írja a Hódpress.

Mint kiemelték, az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint 30 hónap és 20 nap áll az építők rendelkezésére, hogy az önkormányzat által megrendelt pótmunkákat is elvégezzék, vagyis 2023 novemberében kell készre jelenteniük a beruházást. A műszaki tartalom változással összefüggésben nettó 82 677 165 forint többletköltség merült fel – ennyivel többet kell majd fizetnie a városnak a kivitelező cég felé. Így az általános forgalmi adó nélkül 7 milliárd 362 millió forintra rúg majd a makói fürdőfejlesztés költsége.

MEGDUPLÁZZÁK A KAPACITÁST

A szomszéd város történetének legnagyobb beruházása zajlik egyébként. A Makovecz Imre organikus stílusában megtervezett Hagymatikum bővítése során megduplázzák a létesítmény kapacitását. A Makó történetében eddigi legnagyobb beruházás során az élményfürdő, amelyben egy három és egy négy karéjos fürdőmedence kapott helyet, kiegészül Gerencsér Judit tervei alapján épülő öltöző szárnnyal, csúszda toronnyal, továbbá a Csernyus Lőrinc tervezte kültéri gyógymedencével.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: DevOps consulting company
'Fel a tetejéhez' gomb