Közélet

Mihálffy Béla: “Napjainkban is fegyverek ropognak a szomszédos Ukrajnában, nekünk a történelemből okulva elkötelezettnek kell lennünk a béke mellett”

A szegedi Fidesz a Móra Ferenc Múzeum melletti Klauzál-szobornál tartott ma ünnepséget, a koszorúzással egybekötött eseményen Mihálffy Béla, Szeged Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője mondott beszédet, amelyben kihangsúlyozta: a történelemből okulva elkötelezettnek kell lennünk a béke mellett.

“Március tizenötödike a szabadság ünnepe. Százhetvenöt évvel ezelőtt ugyanis a magyar társadalom többsége összefogott, s – többek között – a nemzeti függetlenség, a népképviseleti törvényhozás, a felelős magyar kormányzás, a törvény előtti egyenlőség, a szabad sajtó és a polgári szabadságjogok érdekében emelte föl a hangját” – mondta az országgyűlési képviselő a szegedi Kaluzál-szobornál.

ELKÖTELEZETTNEK KELL LENNÜNK A BÉKE MELLETT

Mihálffy Béla így folytatta: “1848-49 a fiatalok forradalma volt. Petőfi Sándor, Vasvári Pál, Jókai Mór és a márciusi ifjak mintegy motorjai voltak mintegy motorjai voltak a forradalmi eseményeknek, és bátor kezdeményező készségükkel adtak példát az idősebb nemzedéknek is.” A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy a mai fiatalság napjainkban is érték, valamint hogy Magyarország kormánya elkötelezett, hogy minden eszközzel óvja a magyar fiatalokat az őket érő fizikai és szellemi veszélyektől, hiszen a magyarság jövője az ő kezükben van. “Napjainkban is fegyverek ropognak a szomszédos Ukrajnában, s nekünk a történelemből okulva elkötelezettnek kell lennünk a béke mellett” – hangsúlyozta Mihálffy Béla.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: stapelstein balance board
'Fel a tetejéhez' gomb