Mindenmás

Részegen vezetett, majd fának csapódott egy férfi, miközben a gyermekei a kocsiban ültek – vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség ellene

Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki tavaly év elején ittasan vezetve nekiütközött egy fának, miközben az autóban kiskorú gyerekek is ültek, akik nem voltak a biztonsági övvel bekötve – közölte csütörtökön a Szegedi Járási Ügyészség.

A közleményben azt írják, hogy az eset még 2022. január 4-én, este 7 órakor történt, amikor a férfi ittas állapotban közlekedett az egyik megyebeli falu külterületén. A vádlott által vezetett autóban két kiskorú gyermek ült, egyikük a férfi melletti, másikuk pedig a hátsó ülésen, de egyikük sem volt a biztonsági övvel bekötve.

SÚLYOS SÉRÜLÉSEKET SZENVEDETT AZ EGYIK GYEREK

Mint kiemelték, a vádlott ittasságából adódóan az úttestről lesodródott, megpróbált ellenkormányozni, de nem sikerült és az autóval egy útmenti fának ütközött. A balesetben az egyik kiskorú 8 napon túl gyógyuló, súlyos, míg a másik gyermek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A balesetben a vádlott is megsérült. Az ügyészség a férfit súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja. Bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb