Mindenmás

Akkora tűz van Monorierdőnél, hogy lezárták a vasúti pályát – a Napfény IC-k Cegléd és Szeged között közlekednek

A Monor és Pilis közötti vonalszakaszon átmentileg nem közlekedhetnek a vonatok, mert Monorierdőnél a katasztrófavédelem tűzoltás miatt lezárta a vasúti pályát – közölte a Mávinform pénteken délután. Mint kiemelték, a vasúti pálya melletti fatelep ég, így a Budapest–Cegléd–Szeged és a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon emiatt késések várhatók.

Hozzátették azt is hogy, a vonalon kimaradó, illetve rövidebb útvonalon közlekedő vonatjáratokra azonban lehet számítani. A bevezetett forgalmi változások:

  • a monori S50-es vonatok közlekednek,
  • a ceglédi Z50-es vonatok megosztva, a Nyugati pályaudvar és Monor, valamint Pilis és Cegléd között közlekednek,
  • a Szolnok—Debrecen—Nyíregyháza között közlekedő távolsági vonatok kerülő útirányon át, Zugló, Kőbánya-Kispest, Ferihegy és Cegléd érintése nélkül közlekednek
  • a szegedi Napfény IC-k Cegléd és Szeged között közlekednek.

A meghirdetett változásoktól eltérések előfordulhatnak. Az egyes közlekedő vonatokról további tájékoztatás a Vonatinfó térképen, és a MÁV applikációban érhető el.

RAKLAPOK GYULLADTAK KI

A katasztrófavédelem azt írja, hogy mintegy ezer négyzetméteren, több csarnokban raklapok gyulladtak ki egy üzemben Monorierdőn, a Monori úton. A tűzesethez a monori, a dabasi, a ceglédi, a nagykátai, a fővárosi és a gödöllői hivatásos hivatásos, illetve az üllői önkéntes tűzoltókat riasztották. A helyszínre tartanak még az érdi, a szolnoki és a szentendrei hivatásos tűzoltók is. Az egységek nyolc vízsugárral, több oldalról folyamatosan oltják a lángokat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb