Mindenmás

“Szélnek eresztettek bennünket” – egy szegedi egyetemista beszámolója, a Monorierdőnél bekövetkezett tűzeset helyszínéről

Akkora tűz van Monorierdőnél, hogy lezárták a vasúti pályát – írtuk egy órája, bár a Napfény IC-k csak Cegléd és Szeged között közlekednek, a Budapest–Cegléd–Szeged és a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon masszív késések vannak. A MÁV közleménye szerint pótlóbuszok közlekednek, azonban egy bennünket megkereső szegedi arról számolt be, hogy a vecsési vasútállomásról gyalog kellett fél órányi utat megtenniük.

katasztrófavédelem tájékoztatása szerint mintegy ezer négyzetméteren, több csarnokban gyulladtak ki raklapok a Monori úton. A helyszínre érkező egységek nyolc vízsugárral, folyamatosan oltják a lángokat.

A MÁV közlése szerint a Budapest–Cegléd–Szeged és a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon késések várhatók, a tűz miatt pedig egyes vonatok kimaradnak vagy rövidített útvonalon közlekednek.

Az alábbi vonalakat érinti a tűzeset:

  • a monori S50-es vonatok közlekednek,
  • Monor és Pilis között pótlóbuszok szállítják az utasokat,
  • a ceglédi Z50-es vonatok megosztva, a Nyugati pályaudvar és Monor, valamint Pilis és Cegléd között közlekednek,
  • a Szolnok—Debrecen—Nyíregyháza között közlekedő távolsági vonatok kerülő útirányon át, Zugló, Kőbánya-Kispest, Ferihegy és Cegléd érintése nélkül közlekednek,
  • a szegedi Napfény IC-k csak Cegléd és Szeged között közlekednek.

A helyzet nem kis bonyodalmat okozott egy neve elhallgatását kérő szegedi egyetemista esetében is, mint írta, gyakorlatilag “szélnek eresztették” őket. A beszámolója szerint a Vecsési vasútállomásról fél órányi távolságot sétáltak vissza a reptér melletti McDonald’s-ba, de több szegedi is éppen azt keresi, hogyan jutnak majd el a buszhoz.

A logisztika természetesen az ilyen esetekben rendkívül bonyolult, mint a MÁV írta, a tűzoltás miatt a közúti közlekedésben is jelentős korlátozásokat vezettek be, ezért a vonatpótló buszok például Monorierdőt nem érintik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb