Sport

Nincs nála gyorsabb játékos: Szegeden futballozott, most a magyar válogatottba is bekerült Csoboth Kevin

Kedden hirdetett keretet Marco Rossi szövetségi kapitány és mint kiderült, a forráskúti Ádám Martin mellett még egy városunkhoz köthető játékos került be a válogatottba, meghívót kapott ugyanis a fiatal Csoboth Kevin is, aki a Szeged-Csanád GA oszlopos tagja volt korábban.

“Korábbi játékosunk, a jelenleg Újpesten futballozó Csoboth Kevin meghívót kapott a magyar válogatottba Marco Rossi szövetségi kapitánytól. Csoboth Kevin a 2021/22-es szezonban 14 bajnoki mérkőzésen 5 gólt szerzett és 3 asszisztot jegyzett csapatunk játékosaként” – emlékeztet a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a közösségi oldalán.

KEVINNÉL NINCS GYORSABB JÁTÉKOS

Marco Rossi szövetségik kapitány így ítélte meg az egykori Szeged-Csanád GA játékost: “Csoboth Kevin fiatal, stabil játékos, aki majdnem mindig kiemelkedően játszik, ráadásul szerintem Magyarországon jelenleg nincs nála gyorsabb játékos.”

„Már tavaly is néztem a szövetségi kapitány kerethirdetését, igaz akkor még nem éreztem, hogy válogatott kerettag tudnék lenni, és most is így tettem. Nagyon meglepődtem, amikor meghallottam a nevem, óriási megtiszteltetés, hogy felölthetem majd a címeres mezt” – mondta az M4 Sportnak Csoboth Kevin. Kevin mellett egyébként még 3 fiatal újoncot hívott meg a válogatott keretbe Rossi: a kapus Demjén Patrikot és Hegyi Krisztiánt, valamint Varga Barnabást.

MÁRCIUSBAN LÉP PÁLYÁRA A VÁLOGATOTT

A magyar válogatott március 23-án Észtországot fogadja a felkészülési mérkőzésen, majd 27-én Bulgária ellen lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn a Puskás Arénában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb