Szegedi Arcok

“A Kutyapártnak szívügye, hogy sok gyermek szülessen Szegeden” – Yoda mellett figyelemfelhívó szalagokat is kaptak a Petőfi Sándor sugárúti “mogyorótörő” oszlopok

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt fényes nappal akciózott Szegeden. Az aszfaltművészetet most sem díjazták a rendőrök: rongálás miatt indul eljárás – írtuk meg hétfőn este, majd kedden az MKKP szegedi szervezete egy közleményt is kiadott az üggyel kapcsolatban. Mint szerkesztőségünknek írták: sajnos az akció során megjelentek a Birodalmi Rohamosztagosok, így mindenki legyen óvatos, mert nem minden oszlop kapott fényvisszaverő csíkot.

“A Kutyapártnak szívügye, hogy sok gyermek szülessen Szegeden. Ezért a Petőfi Sándor sugárúton, a járdára és kerékpárútra teljesen értelmetlen összevisszaságban kiszórt, sötét színük miatt este alig látható „mogyorótörő” oszlopok elég problémások. Tehát, az óvatlan férfi gyalogosokat tartós fogamzásképtelenséggel, a kerékpárosokat végtagtörésekkel fenyegető oszlopokat figyelemfelhívó szalagokkal láttuk el lakossági jelzések és a helyi kerékpárosklub véleménye alapján” – írták a levelükben.

AHSOKA TANO PADAWAN ÉS A BIRODALMI ROHAMOSZTAG

Azt is hozzátették, hogy a Szegedi Űrállomás II. terminál első diplomáciai sikere, hogy az akcióhoz csatlakoztak a Galaktikus Köztársaság védelmezői. “Így aztán a szegedi kerékpárosokat a Birodalom által kirakott karók ellen Jedi lovagok védik mostantól. A Petőfi Sándor sugárúton teljesít szolgálatot Yoda, Qui-gon Jinn mester és Ahsoka Tano padawan. Lézerkardjaikkal rendületlen odaadással fogják jelezni a veszélyes akadályokat a kerékpárral és X-szárnyú vadászgépekkel közlekedők számára” – hangsúlyozták, majd kiemelték, hogy: “sajnos az akció során megjelentek a Birodalmi Rohamosztagosok, akik az Ellenállás akcióját meghiúsították. Balesetveszélyre való figyelemfelhívás = „rongálás”. Szóval alsóvárosi gyalogosok és kerékpárosok, vigyázzatok, mert nem minden oszlop kapott fényvisszaverő csíkot!”

Felhívták a figyelmet arra is, hogy amennyiben bárki hasonló veszélyes objektumot, közterületi problémát vesz észre, vagy olyan helyet, ahol pl. az autók rendszeresen a gyalogosokra kicsapják a vizet a pocsolyákból, esetleg balesetveszélyes állapotú padot lát az jelezze a www.rendkivuliugyek.com oldalon. “Passzivistáink rárepülnek a gondokra és elpusztítják azokat, mint az Ezeréves Sólyom a második Halálcsillagot” – tették hozzá.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb