Mindenmás

Napi pakk: 12 fok és sok-sok napsütés jön Szegedre, ünnepel Írország, ma van Szent Patrik napja

Egy ír nemzeti ünnepel köszöntött ránk a péntek, hiszen most van Szent Patrik napja, így ma zöldbe borulnak a világ ikonikus épületei. Ami Szegedet illeti: folytatódik a pedagógussztrájk az intézményekben, és szép, napsütötte időjárást tartogat a péntek. Mutatjuk a reggel legfontosabb infóit, itt a napi pakk!

NÉVNAPOSOK ÉS SZENT PATRIK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Gertrúd, Patrik, Jozefin, József, Patrícius és Trudi nevű Szeged365 olvasónak! Érdekességek péntek reggelre:

  • ma van Szent Patrik napja. Szent Patrik napja (írül Lá ’le Pádraig vagy Lá Fhéile Pádraig) évente tartott ünnep Szent Patrik, Írország egyik védőszentje tiszteletére, az írek legfontosabb nemzeti ünnepe. Március 17-én tartják, azon a napon, melyen a hagyomány szerint Patrik meghalt,
  • de ezen a napon született Marton Endre kétszeres Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas rendező, főiskolai tanár, színigazgató,
  • Patrick Duffy amerikai színész a Dallas sorozat Bobbyja,
  • valamint Kurt Russell, amerikai színész is (Tango és Cash, Lánglovagok).

FOKOZATOSAN MELEGSZIK AZ IDŐ

A nyugat-európai ciklon előoldalán a következő napokban egyre melegebb és száraz levegő érkezik hazánk fölé, így pénteken napos, fátyolfelhős, csapadékmentes idő várható Szegeden. Péntekre virradóan és szombat hajnalban azonban szinte országszerte fagy várható.

TART AZ ORSZÁGOS PEDAGÓUSSZTRÁJK

Tegnap elstartolt, és még ma is tart a határozatlan idejű sztrájk a hazai iskolákban. A munkabeszüntetéshez immár a közoktatásban tanítók mellett a szakképzésben oktatók is csatlakoztak, céljaik ugyanis közösek: továbbra is a magasabb bérekért és a munkaterhek csökkentéséért küzdenek. 

Kapcsolódó cikkek

Ezt láttad már?
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb