Mindenmás

Folyamatosan nő a Szegedet Vásárhellyel összekötő vasútvillamost használók száma, legalábbis a MÁV szerint

A nagyjából 80 milliárd forintból létrehozott, Szegedet Hódmezővásárhellyel összekötő vasútvillamos kihasználtsága egyre nő, utasainak száma az előző hónapban megközelítette a 200 ezret – közölte a MÁV-START az MTI-vel vasárnap.

Mint a közleményben írják, csúcsidőben 20 percenként váltják egymást a járatok, a szolgáltatás pontos és kiszámítható. Ez részben még igaz is lehetne, ám valószínűleg az autósok még nem szoktak teljesen hozzá a vasútvillamoshoz a két városban, mivel a vártnál jóval több baleset történik a tram-train vonalán, ami rendesen meg tudja borítani a menetrendet. Legutóbb például múlt hét kedden számoltunk be arról, hogy autóval ütközött az egyik szerelvény Szegeden, a Bécsi körúton, bár az említett cikkben az is benne van, hogy egy hét sem telt el az előző koccanás óta.

A LEGTÖBBEN A TELJES VONALRA JEGYET VÁLTANAK

A közleményben azt is leírják, hogy januárról februárra 7 százalékkal nőtt az utazások száma a járműveken, februárban már 193 ezren utaztak bérlettel vagy jeggyel. Az utasok közül legtöbben a teljes vonalra (A-B-C zónára) érvényes jegyet vagy bérletet váltanak. A bérletet vásárlók száma másfélszeresére ugrott a próbaidőszakot követő nyitóhónaphoz képest, februárra elérte 3100-at – teszik hozzá. A MÁV szerint március első két hetében az utasszám majdnem elérte a napi tízezret, így a havi forgalom 200 ezer felett lehet, és a várakozások alapján májusban folytatódhat a növekedés, hiszen a TramTrain-járatok esetében is kedvező változást hoz a vármegye- és országbérlet bevezetése.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb